Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratio se u RH

Nesreća autobusa: Vozač ispitan i pušten, smješten je u bolnicu zbog teškog psihičkog stanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potvrđeno je da se vozač vratio u Hrvatsku te da je zaprimljen u bolnicu zbog teškog psihičkog stanja kao posljedice nesreće.

Vozač hrvatskog autobusa koji je sletio s ceste i prevrnuo se prošli tjedan pokraj Bologne, u Italiji je ispitan i pušten, te se u međuvremenu vratio u Hrvatsku gdje je smješten u bolnicu zbog teškog psihičkog stanja.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal" Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici

"Vozač je ispitan i pušten, a u tijeku je istraga koja će utvrditi sve okolnosti nesreće", potvrdilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Kako provjeriti je li vozač preumoran za posao

Autobus koji je unajmila putnička agencija Alga Travela iz Zagreba, u kojemu je bilo 76 osoba, bio je u četvrtak na putu iz Zagreba prema Rimu kada je sletio s ceste i prevrnuo se na 30 kilometara od Bologne. Pritom je smrtno stradao hrvatski državljanin Matijas Grbavac (27).

Vlasnik prijevozničke tvrtke Darko Tours, Darko Štih, u čijem je vlasništvu autobus koji je imao nesreću, zbog istrage nije želio davati informacije o svom vozaču već je uputio na odvjetnika Krešimira Krsnika.

Krsnik je potvrdio da se vozač vratio u Hrvatsku te da je zaprimljen u bolnicu zbog teškog psihičkog stanja kao posljedice nesreće. Dodao je da Darko Tours trenutačno čini sve kako bi pomogao putnicima koji su bili u autobusu kao i obitelji preminulog mladića.

MORH je u nedjelju objavio da je taj vozač djelatna vojna osoba i da se nalazi pod istragom vojne policije jer je "na crno" vozio autobus zagrebačke putničke agencije kojim je sletio s ceste u Italiji, pri čemu je poginuo mladić, a više od 70 putnika je ozlijeđeno.

Vozač autobusa je aktivni vojnik, nadređeni o njegovom poslu nisu ništa znali

U MORH-u su napomenuli kako djelatnim vojnim osobama, prema Zakonu o službi u Oružanim snagama, nije dopušteno obavljanje poslova i pružanje usluga drugim pravnim osobama. Iznimno je to moguće uz dopuštenje ministra obrane, u slučajevima kada to nije u suprotnosti s interesima službe. "U ovom slučaju, navedeni vozač nije imao odobrenje ministra, niti je o svom poslu izvan službe u Oružanim snagama upoznao svoje nadređene", priopćilo je ministarstvo obrane. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene