Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MORH provodi istragu

Vozač autobusa radio je na crno, a inače je desetnik HV-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač autobusa koji je u Italiji doživio nesreću, aktivna je vojna osoba, a za tu vožnju nije imao odobrenje nadređenih.

Vozač autobusa koji je 1. svibnja na autocesti u Italiji doživio nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a od njih 70-ak ih je mnogo i ozlijeđeno, aktivna je vojna osoba. Za vožnju nije imao odobrenje svojih nadređenih, pa je Vojna policija MORH-a o tom slučaju pokrenula istragu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Srbiji Ženu (69) udario kotač koji je otpao s autobusa, prikovao ju je za ogradu: Umrla je Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici

Kako ističu u priopćenju, ne navodeći identitet ni inicijale osobe, provodi se istraga o angažmanu pripadnika Oružanih snaga, raspoređenog na dužnost vozača Prometnog odjela Doma Glavnog stožera OS RH-a.

'On je 1. svibnja 2014., radeći izvan službe, na svoj slobodan dan, vozio autobus za drugog poslodavca i na taj način sudjelovao u prometnoj nesreći u Republici Italiji, u kojoj je jedna osoba izgubila život', piše u priopćenju MORH-a, uz napomenu da djelatnim vojnim osobama nije dopušteno, prema Zakonu o službi u OS-u, obavljati poslove i pružati usluge drugim pravnim osobama.

Vratili se putnici koji su doživjeli nesreću: Svima nam je u glavi poginuli mladić

'To je moguće iznimno uz dopuštenje ministra obrane, ako ta djelatnost nije protiv interesa službe. No, navedeni vozač nije imao ministrovo odobrenje niti je o poslu izvan službe obavijestio nadređene'.

Vojno stegovni sud bi nakon istrage trebao odlučiti o stegovnoj odgovornosti vojnih osoba. Vozača je angažirao prijevoznik Darko Tours, od kojeg je uslugu prijevoza po Italiji naručila turistička agencija Alga Travel.

Sindikat vozača jučer je upozorio da je s tom prijevozničkom tvrtkom već bilo nezakonitosti, koje su prijavljivane inspekcijama i nadležnim institucijama. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene