Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva Darko Milinović opovrgnuo je danas medijske tvrdnje da je ravnateljica Ministarstva za upravne poslove Dubravka Jadro dala ostavku na sve funkcije u sustavu zdravstva.


'Dubravka Jadro je moja najbliža suradnica, koja je, iz zdravstvenih razloga, tražila da je razriješim nekih funkcija, ali ne i funkcije ravnateljice za upravne poslove', rekao je Milinović u Saboru, odgovarajući na pitanje Milanke Opačić (SDP) kada očekuje smjenu s dužnosti ministra, kakvu su doživjeli njegovi kolege Ana Lovrin i Berislav Rončević.

Vezani članci Dalija Orešković i Marijana Puljak Burne reakcije nakon presice Stožera: Zastupnice Orešković i Puljak traže ostavku Markotić i Capaka, Ahmetović na Twitteru - "Ova otužna žena mora otići" Mirjana Hruškar i Damir Boras Borasova prorektorica podnijela neopozivu ostavku: "Ne mogu podržati vaše odluke i postupke..."

'U sustavu zdravstva sve je više improvizacije i samohvale, a sve manje struke', rekla je Opačić, ustvrdivši da je sve više nezadovoljnih ministrovim radom te da ga zbog toga napuštaju najbliži suradnici. 'Lancima da ih vežete, ne možete ih zadržati', poručila je Opačić Milinoviću, na što joj je on odgovorio da u sustavu zdravstva nema nezadovoljnih, nego da 'SDP ide Hrvatskom i širi paniku'.

'Drago mi je da ste to rekli, jer sad znam otkud idu takve informacije u medije', kazao je Milinović. 'Oni koji pišu i ugovaraju članke protiv vas sjede u vašim redovima, a ne ovdje', odgovorila mu je Opačić.