Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sigurnosno-obavještajna agencija otvorila je prije nekoliko dana svoju internetsku stranicu na kojoj je između svih informacija postavila i obrazac za primanje u tajnu službu. Rubrika 'Posao u SOA-i' u samo tri dana otvorena je više od 11 tisuća puta, dok je obrazac za prijavu otvorilo više od 7 tisuća osoba.


Zanimljivo je na novoj internetsku stranici zabilježeno čak 25 posto posjeta iz inozemstva, potvrđeno nam je iz SOA-inog odjela za odnose s javnošću.

Vezani članci Nikola Novak - 1 Načelnik Nedelišća o problemu s Romima: "Smatram da je najbitnije obrazovanje i odgoj" Računalo, ilustracija Zasmetalo mu uhićenje pijanog biciklista pa putem Facebooka izvrijeđao policiju. Stiže mu prekršajna prijava

Prijavu za posao poslali su ljudi različitih zanimanja i stupnjeva obrazovanja, pa među njima ima pravnika, ekonomista, novinara, elektrotehničara...

No uz prijave za posao posjetitelje su u velikom broju zanimale i informacije o djelatnosti Sigurnosno-obavještajne agencije.

>> Želiš postati tajni agent? Klikni ovdje!

SOA prikuplja, analizira, obrađuje i ocjenjuje podatke političke, gospodarske, znanstveno-tehnološke i sigurnosne i prirode koji se odnose na strane države, organizacije, političke i gospodarske saveze, skupine i osobe, osobito one koji ukazuju na namjere, mogućnosti, prikrivene planove i tajna djelovanja usmjerena na ugrožavanje nacionalne sigurnosti, odnosno podatke koji su od značaja za nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske. 

Zainteresirani za posao tajnog agenta SOA-e zadovoljavaju li uvjete možda će biti pozvani na razgovor nakon kojeg će proći dodatne psiho testove, testove inteligencije, liječničke preglede, potpunu sigurnosnu provjeru i na kraju poligrafsko ispitivanje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju