Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polemika se nastavlja

Ne prestaju kontroverze uoči Vučićeva posjeta Hrvatskoj, a ministar obrane ima jedan uvjet za njegov dolazak

Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 4
Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/1 >>
Ne stišava se polemika oko najavljenog dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb.

Predsjednica Grabar-Kitarović u razgovoru je za Hrvatski radio - izjavu ministra Krstičevića komentirala rekavši da se svatko treba baviti svojim resorom. Izjavila je da je premijera o Vučićevu dolasku u Zagreb, obavijestila prije Plenkovićeva putovanja u Davos.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Slika nije dostupna Prilika za rješavanje otvorenih pitanja Ljajić: "Posjet Vučića Hrvatskoj ima veliku povijesnu važnost"

Vučić pak svojim izjavama prvo proziva, pa onda smiruje. Ne bježi od najvažnije političke teme - posjeta Hrvatskoj. Komentira je gdje stigne. Tako je i tijekom njegova posjeta Austriji.

"Politiku Srbije vodit će organi Republike Srbije, predsjednik Srbije i vlada Republike Srbije. Svakako je neće voditi članovi vlade Hrvatske. Tako da mi smo ti koji odlučujemo što ćemo učiniti. Naša politika je politika pružanja ruke", rekao je Vučić.

Prije toga Vučić je rekao da Srbija i Hrvatska imaju čudan odnos, ali kako se nada da će u Zagrebu uspjeti riješiti neka od otvorenih pitanja.

"Ne interesiraju me komentari, ni u Zagrebu, ni u Beogradu, onih koji bi nastavljali ratove, samo malo drugim sredstvima, pošto im puške više nitko ne daje u ruke. Tako da ja mislim da je vrijeme ratova i sukoba prošlo", rekao je Vučić.

Ministar obrane Krstičević za Vučićev je dolazak postavio jedan uvjet. "Jasno da trebamo gledati na budućnost, ali je minimum isprika", poručio je.

Iako ga nije prozvao imenom Krstičeviću je u Saboru odgovorio predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i pritom naglasio da govori kao član vladajuće koalicije. "Nerazumni ljudi smatraju da je potrebno najprije da se ispričamo da bismo mogli razgovarati", rekao je Pupovac.

Tko sukob i svađu želi na taj način rješavati, nikada sukob i svađa neće na taj način biti rješena.

Oglasio se i srbijanski ministar obrane Vulin. U poznatom nam stilu i s huškačkom retorikom. Poziva Vučića da otkaže dolazak u Zagreb. Smatra da se Hrvatska treba ispričati za kako je rekao - genocid nad Srbima u Drugom svjetskom ratu te za protjerivanja i masovna ubojstva Srba u građanskom ratu u Hrvatskoj 90-ih. Vulinove verbalne ispade nitko nije komentirao. Čak ni Vučić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene