Prevarena žena na internetu, ilustracija (Foto: Gettyimages)
Prevarena žena na internetu, ilustracija (Foto: Gettyimages)

Rovinjska je policija 14. kolovoza zaprimila prijavu 73-godišnjakinje da je prevarena za više stotina tisuća kuna.


Sa 73-godišnjakinjom je putem društvene mreže stupila u kontakt osoba koja se predstavila kao državljanin SAD-a kojemu je potreban novac za liječenje. U namjeri da mu pomogne skupiti novac za liječenje, žena je u nekoliko navrata u razdoblju od svibnja do sredine lipnja uplatila više stotina tisuća kuna na bankovni račun u inozemstvu. Kada je profil na društvenoj mreži izbrisan, 73-godišnjakinja je shvatila da je prevarena te je događaj prijavila policiji.

Vezani članci Gordan Duhaček (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 3 Policija "objasnila" razloge uhićenja novinara u zračnoj luci: "Duhaček nije poštovao dogovor, javio se izvan radnog vremena" Gordan Duhaček (Foto: Dnevnik.hr) Gong o slučaju Duhaček: Nedopustiv pritisak na novinare

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da ne nasjedaju na ovakve prijevare i da prije nego što nekom uplate novac provjere njegov identitet ili se posavjetuju s članovima obitelji. Počinitelji iskorištavaju povjerenje građana, osobito starije dobi i dovode ih u zabludu kako bi na nezakonit način došli do novca.