Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija ponovno upozorava

Ne nasjedajte! Starica iz Rovinja ''bolesnom'' Amerikancu uplatila više stotina tisuća kuna

Prevarena žena na internetu, ilustracija (Foto: Gettyimages)
Prevarena žena na internetu, ilustracija (Foto: Gettyimages) Foto: Gettyimages
Rovinjska je policija 14. kolovoza zaprimila prijavu 73-godišnjakinje da je prevarena za više stotina tisuća kuna.

Sa 73-godišnjakinjom je putem društvene mreže stupila u kontakt osoba koja se predstavila kao državljanin SAD-a kojemu je potreban novac za liječenje. U namjeri da mu pomogne skupiti novac za liječenje, žena je u nekoliko navrata u razdoblju od svibnja do sredine lipnja uplatila više stotina tisuća kuna na bankovni račun u inozemstvu. Kada je profil na društvenoj mreži izbrisan, 73-godišnjakinja je shvatila da je prevarena te je događaj prijavila policiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Ilustracija Brutalna prijevara Htio uložiti novac pa učinio kobnu stvar: Ostao bez čak 170 tisuća eura

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da ne nasjedaju na ovakve prijevare i da prije nego što nekom uplate novac provjere njegov identitet ili se posavjetuju s članovima obitelji. Počinitelji iskorištavaju povjerenje građana, osobito starije dobi i dovode ih u zabludu kako bi na nezakonit način došli do novca.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene