Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzbudljiva utrka

Ne mogu im ništa ni vjetar ni kiša: Maratonci iz 45 zemalja u Splitu unatoč lošim vremenskim uvjetima otrčali svoj krug

Aktualno Galerija Domenik Dornik Domenik Dornik Foto: DNEVNIK.hr Alijana Vukšić Alijana Vukšić Foto: DNEVNIK.hr maraton u Splitu - 1 maraton u Splitu - 1 Foto: DNEVNIK.hr maraton u Splitu - 2 maraton u Splitu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 maraton u Splitu - 3 Galerija 1/8 >>
Ni kiša, ni jugo ni bura nisu smetali trkačima iz 45 zemalja da istrče splitski maraton. Start s Rive označio je početak uzbudljive utrke, a usput se zaradio i koji euro. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Puhalo ili padalo, trčati se mora. I svakako - dobro pripremiti. Uz povremenu kišu, jugo, pa buru, 42 kilometra Splita i okolice najbrže je pretrčao Britanac Robbie Simpson.

"Utrka je bila sjajna, ali vjetar je otežavao trčanje", rekla je Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo, pobjednica splitskog polumaratona.

I prije starta neki su već bili mokri. Za toliko željeni ulazak u cilj potrošili su se i zadnji atomi snage.

Pročitajte i ovo Odštete nakon bure: Ilustracija - 8 Divljanje vjetra U olujnom nevremenu stradali brojni automobili, odvjetnici savjetuju kako do odštete

"Super utrka super organizacija. Treća žena, prva Hrvatica - fenomenalno", rekla je Tea Faber kojoj je najteže pao uspon na Marjan i vjetar u prsa.

Maraton je i prilika za zaraditi koji euro. Brojni trkači stigli su i danima prije početka utrke

"Jedan od najboljih sportskih događaja, ali ujedno i popunjavanje smještajnih kapaciteta. Dobra prilika da reklamiramo cjelogodišnji turizam", tvrdi Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Split.

Pročitajte i ovo Andrew Jones Hladan tuš Ima državljanstvo, ali mu ne daju da igra jer se nije "rodio kao Hrvat": Iz Saveza stigao sramotni odgovor

Ovogodišnji splitski maraton okupio je 2800 trkača iz 45 zemalja. Koji iz Splita odnose lijepe uspomene. Više o njihovim pustolovinama pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene