Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprezni na riječi premijerke

'Ne idemo iz logora dok novci ne sjednu na račun'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put nakon tjedan dana bivšim radnicima Đakovštine vratio se osmijeh na lice. Premijerka Kosor obećala je riješiti njihov problem težak 26 milijuna kuna. Ipak oprezni, bivši radnici Đakovštine čekaju sljedeći potez Vlade.

Zviždaljke, megafon i transparenti danas su mirovali. Iz Vlade stiže tračak nade. 'Očekujem da ćemo tijekom sutrašnjeg dana ili nakasnije u ponedjeljak imati rješenje na stolu', rekla je premijerka Jadranka Kosor. Ali radnici vjeruju djelima, a ne riječima.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Slika nije dostupna Otpremnine Kosor u Đakovu potpisala ugovor s radnicima

'Sada postoji tračak nade, ali mi ne idemo iz logora dok to sve ne bude ispoštovano i novci ne sjednu na naš račun', rekla je bivša radnica Đakovštine Ružica Hižman. A kako napuniti račune bivših radnika s 26 milijuna kuna, u Vladi za sada ne otkrivaju. 'Oko Đakovštine nemam kazati što novo', kratko je rekao ministar Petar Čobanković.

Isplatiti radnike, čekati rješenje sporova ili neki drugi model?

Jedino se zna da bi svi trebali biti zadovoljni. 'To rješenje nije ni lako ni jednostavno. Ali, mislim da će biti na obostrano zadovoljstvo', rekla je Kosor. Za sada su radnici zadovoljni samo Novom TV. 'Hvala Novoj, oni su s nama od prvog trena', rekli su radnici. Od prvog trena je i stečaj đakovačkog diva izazvao zanimanje javnosti.

Po trećinu udjela u tvrtki imali su država, radnici i banke. U stečaj je Đakovština ušla s dugom od 724 milijuna kuna što premašuje i vrijednost imovine tvrtke. Jedino gdje još ima mogućnosti naplate su sporovi vrijedni 40 milijuna kuna koji se još vode na sudu. Hoće li država isplatiti radnike, čekati rješenje sporova ili će iznaći neki drugi model, tek ćemo vidjeti. Do tada, radnici iz svog logora ne izlaze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene