Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nikad s druge strane, dakle govorimo sa srpske, vi niste mogli dobiti nešto iza čega bi mogli stajati i što bi mogli ljudima reći jeste na popisu, niste, imate nekakvu sigurnost ili nemate, poručuje Orsat Miljenić.


Prašinu i dalje diže navodni popis od 300 hrvatskih branitelja, koji su na 'crnoj listi' Srbije.
Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir pisala je o tome premijeru Oreškoviću. Petir tvrdi da Ministarstvo pravosuđa ima podatke tko je na tom popisu. Od Oreškovića je zatražila da branitelje, kojima prijeti opasnost prilikom prelaska granice sa Srbijom, odmah o tome obavijesti.
Bivši ministar pravosuđa tvrdi da su to spekulacije.

''Taj popis je postojao svojevremeno, mislim da je bio ministar Šimonović, nešto se radilo, ali nikad nije definiran taj popis koliko se ja sjećam. U svakom slučaju, nikad s druge strane, dakle govorimo sa srpske, vi niste mogli dobiti nešto iza čega bi mogli stajati i što bi mogli ljudima reći jeste na popisu, niste, imate nekakvu sigurnost ili nemate', rekao je bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Vezani članci Ministar Medved nazočio završnoj identifikacije posmrtnih ostataka hrvatskih branitelja - 2 Identificirani posmrtni ostaci branitelja ekshumiranog u veljači prošle godine, traga se za još 1868 nestalih: "Suradnja sa Srbijom u potpunosti izostaje" Ivan Malenica Malenica o rješavanju ratnih zločina: ''U ovom trenutku nema suradnje između Srbije i Hrvatske''