Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viđeno, kupljeno

Nakon automobila, država prodaje i stanove: Najjeftiniji je 50.000 kuna, a najskuplji ima 30 kvadrata i košta - 400.000 kuna

Stanovi HZMO-a
Stanovi HZMO-a DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija HZMO rasprodaje stanove HZMO rasprodaje stanove Foto: DNEVNIK.hr Maja Čakarun Maja Čakarun Foto: DNEVNIK.hr Stanovi HZMO-a Stanovi HZMO-a Foto: DNEVNIK.hr Stanovi HZMO-a - 2 Stanovi HZMO-a - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Stanovi HZMO-a - 1 Galerija 1/5 >>
Dok država gradi tisuće stanova koje prodaje uz poticaje, postoje i oni kojih se želi riješiti. U tijeku je rasprodaja stanova u vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje prodaje 64 stana. U Karlovcu primjerice prodaju stan od 34 kvadrata, iz sedamdesetih godina, kojem je potrebna adaptacija. Stan ima kupaonicu, kuhinju, dnevnik boravak i jedan mali balkon. Početna cijena - 166 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zvonimir Rusjan - 3 Užasna situacija SKANDALOZNO Zvonimir je 11 godina bez mirovine zbog nevjerojatnog razloga: "Vjerojatno čekaju da umrem..." Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 4 HZMO se oglasio Veliko razočaranje za mnoge umirovljenike: Dobili su manji dodatak od očekivanog

S druge strane, u dubrovačkom naselju Mokošica stan od 30 metara kvadratnih ponajviše zbog atraktivnosti lokacije početno se cijeni na 422 tisuće kuna, odnosno 14 tisuća kuna po kvadratu, što je otprilike tri tisuće kuna manje od uobičajene cijene kvadrata na ovom području.

"Ponudu za kupnju stana mogu dati sve domaće ili strane pravne ili fizičke osobe pod jednakim uvjetima. A stanovi se prodaju po principu viđeno kupljeno", izjavila je Maja Čakarun, glasnogovornica HZMO-a.

Najskuplji stanovi procijenjeni na više od 400 tisuća kuna prodaju se u Veloj Luci, Poreču, Puli. S druge strane najjeftiniji za čak 50 tisuća kuna mogu se kupiti u Belom Manastiru, Pakracu, Dugoj Resi.

"Imamo početnu cijenu koja je formirana od strane ovlaštenog sudskog vještaka, treba ipak dati nešto višu ponudu od procjenjene vrijednosti, pa makar jednu lipu ili kunu više", napominje glasnogovornica.

Početna cijena stana u zagrebačkoj Dubravi je 245 tisuća kuna, što je u odnosu na novogradnju dvostruko jeftinije, no i njemu je potrebna adaptacija.

"Starogradnju više volim, privlači me stari stil. Sve zavisi u koji bi stan ušla i u kakvom bi bio stanju", kaže Iva iz Zagreba.

Onima kojima nije puno i žele renovirati, preostaju još dva dana za slanje ponuda. Za sudjelovanje je potrebno uplatiti i jamčevinu u visini od deset posto početne cijene stana. Ona vam se u slučaju da ne dobijete stan vraća. Novi vlasnici bit će poznati 28. siječnja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene