Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Noćas oko 1,30 sati, na plovidbi iz Zadra prema Makarskoj, u Pašmanskom kanalu nasukao se motorni brod "Viking", upisan u registar zadarske luke na kojemu je bio zapovjednik s pet članova posade koji nisu ozlijeđeni, priopćilo je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.


U priopćenju se navodi da se brod nasukao na otočić Dužac Mali u Pašmanskom kanalu.

Vezani članci Slika nije dostupna Nasukao se trajekt s 1.945 putnika Slika nije dostupna Kod Zadra se nasukao izletnički brod, 58 putnika prebačeno na sigurno

Nema prodora mora u brod kao ni onečišćenja mora, ističe se u priopćenju. Brod je čelične konstrukcije i namijenjen je prijevozu 180 putnika.

Sinoć oko 22 sata iz zadarske luke isplovio je bez putnika, a u
Makarskoj su se trebali ukrcati putnici i njime isploviti za Korčulu i Orebić.

Tijekom plovidbe Pašmanskim kanalom, kod svjetionika Babac, brod je plovio previše desno premda je morao ploviti sredinom kanala te se nasukao na otočić Mali Dužac. 

U tom trenutku vidljivost je bila dobra, morska struja uobičajena, a svi objekti sigurnosti plovidbe na tom su
području radili ispravno.

Inspektor sigurnosti plovidbe zadarske Lučke kapetanije obavio je inspekcijski pregled, a čeka se dolazak tegljača koji će odsukati brod, kaže se na kraju priopćenja Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i dodaje da je u tijeku istraga o uzrocima ove pomorske nesreće.