Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski centar 112 u Slavonskom Brodu zaprimio je informaciju o nasukavanju broda 'Siscia' na 324 kilometru na BiH strani plovnog puta rijeke Save.


Nasukani brod natovaren je sa 850 tona eurodiesela. Odsukavanje riječnoga tankera, koji se nasukao danas na bosansko-hercegovačkoj strani rijeke Save, oko 12 kilometara nizvodno od Slavonskog Broda, nije uspjelo. Nema opasnosti od izlijevanja tereta, navodi DUZS i dodaje kako je uz brod postavljeno stalno dežurstvo.

U DZUS-u napominju kako će se odsukavanje tankera nastaviti sutra, vjerojatno prebacivanjem dijela tereta na drugi brod.

Vezani članci Policija (Foto/Arhiva: Marko Jurinec/PIXSELL) Policija ne može utvrditi spol ni vrijeme smrti: Raspadnuto tijelo pronađeno u napuštenoj kući u Slavonskom Brodu Na porečkoj plaži pronađen mrtav psić u vreći za krumpire (Foto: Facebook/Dnevna dora Porečana/Dnevnik.hr) Brutalni slučajevi zlostavljanja: Psić s kamenom bačen u more, staford ostavljen da umre u šumi nakon borbe pasa

U tijeku je sanacija nastale situacije, a civilna zaštita BiH pretpostavlja da je jedna od opcija pretovar eurodiesela na drugi brod. O slučaju su obaviještene sve relevantne inspekcijske službe, priopćio je DUZS. (T.Š./Hina)