Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski centar 112 u Slavonskom Brodu zaprimio je informaciju o nasukavanju broda 'Siscia' na 324 kilometru na BiH strani plovnog puta rijeke Save.


Nasukani brod natovaren je sa 850 tona eurodiesela. Odsukavanje riječnoga tankera, koji se nasukao danas na bosansko-hercegovačkoj strani rijeke Save, oko 12 kilometara nizvodno od Slavonskog Broda, nije uspjelo. Nema opasnosti od izlijevanja tereta, navodi DUZS i dodaje kako je uz brod postavljeno stalno dežurstvo.

U DZUS-u napominju kako će se odsukavanje tankera nastaviti sutra, vjerojatno prebacivanjem dijela tereta na drugi brod.

Vezani članci Sudar osobnog automobila i skutera u Zagrebu (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Teška prometna nesreća u Slavonskom Brodu: Smrtno stradao vozač motocikla (42) Policija pretražuje rijeku Savu, ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Tragična pogibija: 46-godišnjak došao na ribolov pa se utopio u Savi

U tijeku je sanacija nastale situacije, a civilna zaštita BiH pretpostavlja da je jedna od opcija pretovar eurodiesela na drugi brod. O slučaju su obaviještene sve relevantne inspekcijske službe, priopćio je DUZS. (T.Š./Hina)