Svjedočenjem šefice kabineta zagrebačkog gradonačelnika Pavle Šušković, koja je izjavila kako nikad nije razgovarala s gradonačelnikom o premještaju na novo radno mjesto te puštanjem audio zapisa razgovora gradonačelnika i svjedokinje, u srijedu je na Županijskom sudu nastavljeno suđenje Milanu Bandiću i suradnicima te poslovnim partnerima gradskih tvrtki za navodne nezakonitosti u aferi Agram.

Galerija


 

Vezani članci Gradilište u Zagrebu Rekordnim proračunom Zagreb gradi najskuplju žičaru, no odlagališta otpada smrde, ceste izgledaju kao šahovnice, pucaju cijevi... Suđenje u aferi Agram (Foto: Pixsell,Borna Filic) Afera Agram: Potvrđena optužnica protiv Milana Bandića i Petra Pripuza

Svjedokinja Pavla Šušković kazala je kako je prije premještaja na mjesto više stručne savjetnice za protokol i odnose s javnošću u gradskoj upravi četiri mjeseca radila u odjelu za pravne poslove pri uredu gradonačelnika.

 

''Do mojeg premještaja je došlo nakon što sam iz razgovora s kolegama saznala kako postoji potreba za zaposlenicima u odjelu za protokol. Ne znam koliko je iznosio moj koeficijent u odjelu za pravne poslove, ali mislim kako se on nije znatno razlikovao od koeficijenta za radno mjesto više stručne savjetnice za protokol i odnose s javnošću'', izjavila je Šušković.

Dodala je kako se nije zanimala za potrebne uvjete za novo radno mjesto jer se time, kako je rekla, bavila pravna služba.

Nikad nisu razgovarali o premještaju

Šušković je kazala i kako s Bandićem nikad nije razgovarala o premještaju prije nego što je dobila rješenje o premještaju na novo radno mjesto.

U sudnici je potom pušten audio zapis Bandićevog razgovora sa svjedokinjom u kojem gradonačelnik govori: ''Sutra pijemo kavu. Ustoličit ćemo vas da vas službeno možemo za***avati. Zato je Milan ovako mekan, dok vas ne ustoličim''.

Na upit sutkinje što u kontekstu razgovora nje i gradonačelnik znači termin 'ustoličiti' te da pojasni njihov razgovor od 3. veljače 2014. s obzirom da je rješenje o premještaju doneseno 11. veljače 2014., svjedokinja je pojasnila kako ta riječ ''nema konkretno značenje'', ostavivši mogućnost da je Bandić ''saznao kako počinje raditi na novom radnom mjestu i ništa više''.

Svjedokinja je dodala kako je i prije samog premještaja na novo radno mjesto počela obavljati zadaće povezane s tom pozicijom te da njezina majka poznaje Bandića otprije iz poslovnih krugova.

Jedino zajedničko su im psi

Svoj iskaz u srijedu je upotpunio i Robert Ljutić, nekadašnji Bandićev tjelohranitelj i sadašnji koordinator prometnog redarstva Grada Zagreba koji je kazao kako nije bio u prijateljskim odnosima s Bandićem, ali da su se međusobno posjećivali te da je gradonačelnik bio kum na pričesti njegove kćeri.

''Bili su to poslovni odnosi, a moja jedina poveznica s gradonačelnikom je u tome što obojica imamo istu pasminu pasa'', zaključio je Ljutić.

Kako javlja N1, gradonačelnik nije došao na suđenje, već je bio na Mirogoju gdje je položio vijence na obljetnicu oslobođenja Zagreba. (V.P./Hina)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Gradonačelnik Bandić polaže vijenac na Mirogoju (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Foto: Matija Habljak/PIXSELL