Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje Milanu Bandiću i njegovim suoptuženicima u aferi Agram u srijedu je nastavljeno svjedočenjem bivše predstojnice Ureda uprave Zagrebačkog Holdinga Ane Stojić Deban, koja je kazala da pri spornim zapošljavanjima nije bilo nezakonitosti.


Ana Stojić Deban je svjedočila na okolnost svojeg članstva u povjerenstvu za otvaranje ponuda koje su stigle na natječaj iz kolovoza 2013. godine koji je obuhvaćao mjesto direktora Gradske plinare.

Vezani članci Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram, svjedok Đukanović: "Za te poslove nikad nismo dobili novac" Slika nije dostupna Slobodan Ljubičić neće svjedočiti u aferi Agram, utvrđeno da je trajno nesposoban

''Na njega se u rujnu 2013. javila i Tihana Colić no izabran je Ante Dodig, ali ne znam zašto'', kazala je Stojić Deban. Govoreći o Ljubičićevim i Dodigovim odnosima, svjedokinja je ocijenila da su oni znali biti ''burni jer su obojica temperamentni''.

Upitana za svoje slanje maila Tihani Colić, u kojoj je traži dokumente za zapošljavanje na mjesto pomoćnice direktora za koje nije bio raspisan natječaj, svjedokinja je ustvrdila da taj mail nije mogla poslati bez naloga predsjednika uprave ili nekog iz uprave. ''Ili Ljubičića ili Ivana Tolića koji je također 2013. i 2014. bio direktor Gradske plinare'', precizirala je.

Svjedokinja je ustvrdila da nije bilo nezakonitosti jer je bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić po vlastitom nahođenju mogao zaposliti bilo koga bez natječaja. Prema optužnici, Ljubičić je na traženje trećeoptuženog Petra Pripuza, nezakonito u Gradskoj plinari zaposlio njegovu prijateljicu Tihanu Colić.

Dodig, koji se nagodio s Uskokom, priznao je da je zaposlio Tihanu Colić mimo natječaja na poticaj Ljubičića i Pripuza. Dodig je osuđen na šest mjeseci uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na štetu grada sud je potvrdio u ožujku 2018., dok su tri točke vezane uz zbrinjavanje otpada tada vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada prošle godine. Bandić i njegovi suoptuženici od početka odbacuju krivnju, osim Dodiga i Dragutina Kosića koji je nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom također sporazumno osuđen na uvjetnu kaznu.

Krajem ožujka 2019. optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju