Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija

Istražitelji obavljaju očevid na mjestu pada aviona u Lici: "Nismo se još susreli s ovako drastičnom nesrećom"

Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 18
Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 18 Robert Fajt / CROPIX
Aktualno Galerija Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 18 Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 18 Foto: Robert Fajt / CROPIX Završena velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina Završena velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina Foto: HGSS/RCZ Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 20 Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 20 Foto: Robert Fajt / CROPIX Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 19 Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 19 Foto: Robert Fajt / CROPIX +2 Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 15 Galerija 1/7 >>
U subotu oko 19:15 na šumovitom predjelu Mali Makovnik, na planini Kapela u Ličko-senjskoj županiji, pronađeni su ostaci zrakoplova Cirrus 20, za kojim se tragalo od 12:30, kad je nestao s radara. Očevid će biti obavljen danas.

Policijski očevid i očevid Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu obavit će se u nedjelju na mjestu pada zrakoplova Cirrus 20 na Kapeli. 

Glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin rekao je da je za samu provedbu očevida puno bolje da se obavi za danjeg svjetla i dodao da se, nažalost, stradalima više ionako ne može pomoći.

Voditelj potrage Joso Živković nije u subotu mogao potvrditi jesu li uz nađene dijelove zrakoplova pronađeni i unesrećeni jer očevidne radnje tek počinju i zasad je samo osiguran prostor mjesta nesreće.

Zrakoplov su pronašli spašavatelji na terenu, nakon što je pokrenuta akcija u kojoj je sudjelovalo isprva 120 osoba, a kasnije 150.

Zasad nema službene potvrde koliko je osoba bilo u zrakoplovu i jesu li sve poginule, ali Hina je u subotu neslužbeno doznala od vatrogasaca iz potrage da je navodno u zrakoplovu bilo troje Nizozemaca.

Pročitajte i ovo Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 20 Helikopter, dronovi, quadovi... VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte kako je izgledala velika potraga za nestalim zrakoplovom u Lici

Petrin je istaknuo da se u svom radu nisu sretali s tako drastičnom nesrećom Cirrusa 20, ali da taj tip zrakoplova spada u kategoriju Cessna, odnosno kategoriju zrakoplova do četiri osobe, a takvih nesreća ima mnogo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene