Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Markotić novi glasnogovornik MVP-a?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gordan Markotić, veleposlanik RH pri UN-u u Ženevi, jedan je od najizglednijih kandidata za novog glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI), rekao je u subotu glasnogovornik Vlade Ratko Maček potvrdivši smjenu dosadašnje glasnogovornice Ivane Crnić.

- Gordan Markotić jedan je od sigurno najizglednijih kandidata za novog glasnogovornika MVPEI-a, rekao je Maček.

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Šibenika Četvero ozlijeđenih u nesreći: Vozio drogiran i sletio s ceste, a policija otkrila još jedan ključni propust Policija razotkrila ilegalno okupljalište za konzumaciju droge Uhićene dvije osobe Specijalci upali u ilegalni klub u Zagrebu: Šef udruge za zaštitu djece nudio prostor za drogiranje

Ivana Crnić će postati savjetnica u Ministarstvu i baviti se
komunikacijskom strategijom i nacionalnim forumima, potvrdio je Maček jučerašnju izjavu ministrice Kolinde Grabar Kitarović dnevnom tisku.

Neki mediji su u subotnjim izdanjima novina objavili vijest o smjeni dosadašnje glasnogovornice iznoseći i spekulacije o razlozima za smjenu. 

Ministrica Grabar Kitarović u svojoj je izjavi za jedne dnevne
novine opovrgla da je smjena povezana s nezadovoljstvom premijera Sanadera "zbog nesnalaženja" dosadašnje glasnogovornice u odnosu na aferu koja je izbila u hrvatskom konzulatu u Los Angelesu.

Hrvatski premijer Ivo Sanader u subotu je u Splitu na upit o aferi s drogom u hrvatskome diplomatskom predstavništu u SAD-u odgovorio kako mu je zbog iznimno velike uloge koju Ministarstvo vanjskih poslova ima u hrvatskim međunarodnim nastojanjima stalo očuvati njegovu stabilnost te da će inzistirati na tome da se ta afera do kraja raščisti kako stabilnost Ministarstva ne bi bila ugrožena.

Premijer je poručio da će, nakon što dobije izvješće Ministarstva, učiniti sve što bude primjereno. 

Premijer Sanader također je dodao kako nije siguran da je s tom aferom povezana jučerašnja smjena glasnogovornice Ministarstva vanjskih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene