Umažani su napokon dočekali otvorenje novih prostorija hitne medicinske pomoći. Nakon niza nelogičnosti i problema, hitne službe mogu odahnuti. Imaju svu potrebnu zdravstvenu skrb. Grad i županija sudjelovali su u akciji „Hitna je bitna" i prikupili dio novca za njenu obnovu.


Hitna je itekako bitna. Znaju to oni kojima je takva pomoć barem jednom zatrebala. Bio je red jer dok nije bilo novih prostorija i dva raspoloživa tima u ambulanti, jedino što se moglo je sjesti u automobil i voziti do prve bolnice. Riječke, 120 km ili pulske 90.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija "Ostali smo u šoku": Hitna došla oboljelom od korone, rekli da ga treba prevesti u Dubravu i otišli. Imamo reakciju Slika nije dostupna USKOK podignuo optužnicu protiv istarskog političara: "Koristeći stranački autoritet zatražio od ravnatelja da primi dvije osobe koje ne ispunjavaju uvjete"

Vozilo ima svoj ulaz. Aparat za oživljavanje na dohvat ruke. Tu je i soba za promatranje. Tu je i soba za dijagnostiku, sala za vježbe i sastanke i dnevni boravak za osoblje.

''Sve nam je novo, ugodno se osjećamo, ljudi se isto tako ugodno osjećaju unutra'', rekla je Nada lesković, medicinska sestra.

''Sinergijom upravo svih nas dogodilo se da imamo hitnu medicinsku službu 24 sata koja je jedna temeljna i osnovna sigurnost za sve naše sugrađane i naše naravno turiste'', rekao je Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga.

Još od reformi ministra Rajka Ostojića grad plaća dodatni tim. Ono što u teoriji funkcionira u praksi se nije baš najbolje pokazalo. Danas imaju zdravstvenu instituciju koja može skrbiti o pacijentima do dolaska u bolnicu.

Ovo je napokon potpuna skrb o 27 tisuća stanovnika.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju