Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Naložena obdukcija tijela Zdravka Martinovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu, Jasminka Jerinić-Mušnjak, izdala je, nakon zaprimanja izvješća o smrti Zdravka Martinovića (64), nalog za obdukciju njegova tijela zbog sumnje da je smrt uzrokovana kažnjivim djelom ili je u svezi s počinjenjem kažnjiva djela za koje je pokrenuta istraga protiv petero odgovornih u Karlovačkoj pivovari.

Obdukcija je povjerena Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu kao stručnoj ustanovi za složenija vještačenja, koja raspolaže timom stručnjaka koji će obaviti vještačenje, doznaje se od glasnogovornice suda Alenke Laptalo.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 13 Ubijena žena Policija o ubojstvu na Srednjacima: "Jedna je osoba pod našim nadzorom"

Nakon obdukcije, liječnici-vještaci će dati mišljenje o tome koji je neposredan uzrok smrti, okolnosti smrti i vrijeme kad je smrt nastupila. 

Ako postoji sumnja u trovanje, sumnjive će se tvari nađene
u tijelu poslati na vještačenje ustanovi za toksikološka ispitivanja.

Nakon obdukcije nalaz i mišljenje vještaka dostavit će se Državnom odvjetništvu radi izmjene činjeničnog opisa i pravne oznake kažnjiva djela, t.j. prouzročenja smrti. 

Za tu je kvalifikaciju djela u slučaju osuđujuće presude moguća zatvorska kazna od tri do 15 godina, a Karlovačkoj pivovari kao pravnoj osobi po Zakonu o kaznenoj odgovornosti može biti izrečena novčana kazna od 15.000 do četiri milijuna kuna, a moguće su i druge vrste kazne i zaštitne mjere, kazala je Laptalo.

Istražna sutkinja odredila je za sutra ročište za ponovo ispitivanje okrivljenika koji su saslušani prije podnošenja istražnogzahtjeva. 

Ujedno je zatražen nalaz i mišljenje vještaka Centra za
kriminalistička vještačenja u Zagrebu, nalaz Patološkog odjela Hrvatskoga veterinarskog instituta o uzrocima uginuća psa pokojnog Martinovića te nalaze inspekcijskih služba o obavljenim nadzorima neposredno nakon događaja 23. veljače.

Priopćenjem se precizira da su to nalazi i mišljenja Vodopravne inspekcije, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Uprave za inspekcijske poslove, Odjela inspekcijskog nadzora - Područnog ureda u Karlovcu, Državnog inspektorata, Inspekcije rada i zaštite okoliša te zapisnika Zavoda za javno zdravstvo grda Zagreba.

Na redovitoj sjednici karlovačkoga Gradskog poglavarstva odlučeno da će troškove pokopa Zdravka Marinovića platiti grad iz proračuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene