Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništeni voćnjaci

Nakon vrućina stižu grmljavinske oluje, tuča veličine lješnjaka već poharala Zagorje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je veći dio dana bilo sunčano i opet nesnosno vruće s najvišom temperaturom 35 stupnjeva, ulazimo u jedan nestabilniji period pa nas čekaju nove grmljavinske oluje.

Već u utorak poslijepodne Zagorje je pogodilo grmljavinsko nevrijeme s tučom i jakom kišom, a toga će posvuda osim na jugu biti još u noći s utorka na srijedu i srijedu ujutro.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Tuča veličine lješnjaka je danas oko 15:30 sati padala na području oko Maclja, Bednje i Jesenja. Uništeni su vinogradi, kukuruz, voćnjaci, javlja zagorje.com.

Stižu nove nestabilnosti

Iako se naša zemlja nalazi u polju povišenog tlaka zraka, preko nas premjestit će se oslabljena hladna fronta i to tijekom noći koja će nam donijeti nove nestabilnosti.

Najprije će se to osjetiti ovdje na zapadu zemlje, a zatim i u cijeloj unutrašnjosti - grmljavinskih pljuskova bit će posvuda osim na srednjem i južnom Jadranu.

Brzo će se razvedriti pa će dan biti većinom ipak sunčan. Puhat će slab sjeverozapadnjak, a jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 17 do 22, na Jadranu vruća noć - na jugu se temperatura ni tijekom noći neće spuštati ispod 27, ponegdje i 28 stupnjeva.

Nakon promjenjivog jutra, sredinom dana razvedravanje tako da nas opet čeka sunčan, ali ipak barem malo manje vruć dan - najviša temperatura od 29 do 31, uz slab jugozapadnjak. Prema večeri opet novi grmljavinski pljuskovi i mogućnost za oluje.

Veći dio dana i na istoku zemlje sunčano i vruće, ali kasnije poslijepodne i navečer i ovdje nove nestabilnosti. Bit će grmljavinskih pljuskova, osobito u zapadnoj Slavoniji. Najviša temperatura popet će se do 33 stupnja.

Grmljavinskih pljuskova bit će i u Gorskom kotaru i oko Karlovca, a u ostatku zapadnog dijela pretežno sunčano i vruće. Najviša temperatura bit će između 30 i 32 na Jadranu, malo niža u gorskoj Hrvatskoj.

More je možda i pretoplo

Jedino južni dio Jadrana neće osjetiti ništa od ove promjene vremena - ovdje ostaje još nekoliko dana sunčano i vruće uz temperature i do 36 stupnjeva. Puhat će umjeren maestra.

More je toplo, možda za neke i pretoplo, jer je na Krku danas izmjereno čak 28 stupnjeva. U drugom dijelu tjedna malo će ga rashladiti bura koja će zapuhati u četvrtak.

U drugoj polovici tjedna vrućina će malo popustiti što je sigurno dobra vijest - barem za nas u unutrašnjosti koji nemamo more u blizini. U noći na četvrtak i u četvrtak ujutro još će biti pljuskova, a nove nestabilnosti čekaju nas za vikend.

Na Jadranu vedro i vruće, osobito u Dalmaciji, ali će zapuhati jaka bura koja će u četvrtak imati i olujne udare. Svakako o tome vodite računa ako krećete na put.

Noćas i u srijedu ujutro pa opet krajem dana pljuskovi s grmljavinom u cijeloj zemlji osim na jugu Jadrana. Malo manje vrućine čekaju nas u drugoj polovici tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene