Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacio optužbe

Nakon vijesti o podizanju optužnice protiv njega, oglasio se Dejan Lovren: "Dobit ću i ovu utakmicu"

Dejan Lovren (Foto: Dnevnik.hr)
Dejan Lovren (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Nogomet je itekako zaintrigirao istražitelje, državne tužitelje i policiju.

Provjerava se navodna prodaja VIP ulaznica na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a osječki tužitelji podigli su i optužnicu protiv hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Nova kritika Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a'' Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života"

O optužnici koja je podignuta protiv njega oglasio se i sam Lovren na Instagramu gdje je napisao kako je za optužnicu doznao nakon treninga. Smatra kako objava optužnice nije fer niti sportski.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nakon dolaska s popodnevnog treninga doznao sam kako su mediji u Hrvatskoj, pa potom i u Engleskoj objavili vijest kako je protiv mene podignuta optužnica zbog davanja lažnog iskaza u jednom predmetu u Hrvatskoj. Zvali su me članovi moje obitelji, prijatelji i poznanici koji su mi saopćili isto. Dakle, prije nego što sam uopće vidio ili primio tu optužnicu, i prije nego su istu zaprimili moji odvjetnici, svi mediji su objavili tu vijest. Ovo jednostavno nije fer, nije pravedno, nije niti sportski. Na ovakav način postupati prema meni i mojoj obitelji je krajnje diskriminirajuće i nepravično. Borba koja nije poštena i na koju nisam navikao. No ovim putem želim poručiti svima, ponajprije svojoj obitelji, prijateljima, navijačima u domovini, svom klubu i navijačima mog kluba u Engleskoj kako sam nevin. Nisam počinio nikakvo kazneno djelo. Ponosan sam na svoj život, na svaki svoj korak, na sve ono što smo moja obitelj i ja stvorili. To nitko ne može zaprljati. Nikakvi mediji, zlonamjerni ljudi, ništa. S obzirom da sam sportaš, dobit ću i ovu utakmicu. Dobit ću je u svakom slučaju te tako pokazati tko sam, kako sam živio i kako živim. A živim tako da živim za svoje bližnje, za svoju Domovinu, za svoj klub i za sve moje i naše navijače. Sa indignacijom odbacujem sve optužbe, a svima koji žele narušiti moj ugled i ugled moje obitelji poručujem da neće uspjeti. Dejan Lovren dobit će i ovu bitku. I svaku drugu. Pozdrav svima, hvala na snažnoj podršci.

A post shared by Dejan Lovren (@dejanlovren06) on

Podsjetimo, osječki tužitelji sumnjaju da Dejan Lovren na suđenju Zdravku Mamići i trojici suoptuženika nije govorio istinu, dakle, lagao je.

U optužnici koju su podigli godinu dana nakon njegova svjedočenja u Osijeku, tužiteljima je sporan potpisani aneks ugovora kojim mu pripada 50 posto obeštećenja od transfera, datumi, ali i potpis za koji kažu da nije Lovrenov.

Puno toga se ne poklapa, pita li se tužitelje. Lovrenovo svjedočenje tada je išlo u korist Mamiću. Potvrdi li sud optužnicu, Lovrenu prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Na sudu i Luka Modrić

Priča oko navodne ilegalne prodaje VIP ulaznica još je u onoj ranoj fazi izvida i pitanje je kako će se u konačnici sve završiti. U idućim tjednima, možda već i danima, sudske hodnike trebao bi ugledati Luka Modrić.

Baš kao i Lovrena, i kapetana hrvatske nogometne reprezentacije tužitelji terete za lažne ugovore, za lažno svjedočenje o obeštećenju koje je trebao dobiti priliokom transfera u neki nogometni klub. Modrić je tražio da se cijeli slučaj prebaci iz Osijeka u Zagreb i njemu je udovoljeno.

Ispod radara je prošla vijest da su u ovom postupku protiv Mamića i ostalih, osječki tužitelji optužili i Modrićevu punicu.

Tužitelji smatraju da Lovren na sudu nije govorio istinu

Na sudu nije govorio istinu, smatra DORH. Upravo zbog toga, protiv Dejana Lovrena državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je optužnicu.

Tužiteljstvo tvrdi da je Lovren svjesno lagao kada je tvrdio da se ne sjeća kada je točno potpisao aneks ugovora o podjeli transfernog obeštećenja, u omjeru 50 posto i za njega i za klub, u slučaju prelaska iz Dinama u neki drugi klub, u ovom slučaju Lion. Navode i da je lagao oko datuma na ugovoru.

"...iskreno se ne mogu sjetiti kada sam, kada sam to točno potpisao, ali sam siguran da sam to potpisao ranije nego 2009. znači, siguran sam tu negdje nekoliko dana potpisao nakon profesionalnog ugovora", kazao je Dejan Lovren 1. rujna 2017. godine.

Terete ga za lažno svjedočenje u rujnu prošle godine, na suđenju protiv Zdravka Mamića i ostalih na sudu u Osijeku.

"...šta iskreno, meni mozak u tom trenutku nije funkcionirao, j sam očito sam mislio da sam tad to potpisao i šta ja znam", kazao je tada Lovren.

Lovrenu na teret stavljaju i njegove neistinite tvrdnje oko isplaćenog novca od transfera.

"Iznoseći način na koji mu je isplaćen novčani iznos od podjele transfernog obeštećenja, okrivljenika se tereti da je neistinito iskazao kako je tih dana bio u Hrvatskoj i kako je osobno u tu namjenu otvorio poseban račun u banci u Zagrebu, te da je istog dana kada mu je novac sjeo na račun, on osobno proslijedio taj novac na bankovni račun treće osobe, iako je bio svjestan da to nije istina i da je u to vrijeme bio u Francuskoj", priopćeno je iz osječkog DORH-a.

Zagrebački DORH češlja HNS zbog ulaznica

A zagrebačko državno odvjetništvo češlja HNS, točnije ulaznice za finalni susret svjetskog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Francuske.

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je zagrebačkoj policiji provođenje izvida u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) zbog preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji", priopćeno je iz DORH-a.

I Nogometni savez potvrdio je da su postojali izvidi, a zbog tajnosti postupka ne može otkriti u čemu su se izvidi sastojali. Dobar poznavatelj procedure kupnje ulaznica, čudi se ovakvim nesmotrenim potezima, kad je riječ o ulaznicama.

"Svaka ulaznica ima svoj serijski broj i naravno da s njom ne možete raditi ništa, pogotovo u Rusiji. Dobro se znaju distributivni crni kanali tržišta i bilo tko tko je preuzeo ulaznicu s brojem i nije ju platio, naravno da ta ista ulaznica nije smjela bila na tržištu", kazao je Tomislav Mileis, predstavnik hrvatskih navijača.

Kako su ulaznice dospjele na tržište, tek treba otkriti. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene