Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSKLUZIVNO

Prijetnja učiteljici na Facebooku: Dječak (10) završio u Domu za djecu, otac u istražnom zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak (10) koji je nakon prijeteće objave na Facebooku hitno izdvojen iz obitelji, idućih će mjesec dana provesti na promatranju u Domu za djecu, a isto to razdoblje njegov će otac provesti u istražnom zatvoru u Remetincu.

10-godišnjak, učenik OŠ Oton Iveković u Zagrebu, koji je hitnom akcijom institucija izdvojen iz obitelji zbog prijeteće poruke učiteljici koju je stavio na svoj Facebook profil i 'ukrasio' fotografijom kalašnjikova, ostaje četiri tjedna na promatranju i tretmanu u jednom od domova za djecu, gdje će dobiti svu potrebnu skrb i obavljati redovite školske obveze, potvrđeno je neslužbeno Dnevnik.hr-u iz više izvora.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

>>FOTO Prijetnja digla institucije na noge: Dječak (10) izdvojen iz obitelji, otac priveden u policiju

Podsjećamo, nakon četverogodišnjeg traumatičnog puta od jedne do druge škole, uz konstantne traumatizirajuće situacije, zbog asocijalnog ponašanja u razredu i školi, grubih i agresivnih ispada, 10-godišnji je hitnom akcijom nadležnih službi izdvojen iz obitelji i upućen, prvi put u životu, na liječničku obradu i procjenu.

Iz Ministarstva socijalne politike i mladih stiže i pojašnjenje na pitanje koje muči čitavu javnost - zašto se to tek SAD pokrenulo? Što se radilo 4 godine?

'Nadležni Centar za socijalnu skrb je u listopadu 2011. dobio obavijest škole o problemima u vezi s dječakom, nakon čega je obitelj uključena u tretman centra, te su poduzimane mjere savjetovanja roditelja i mjere obiteljsko-pravne zaštite.

Međutim, zbog odbijanja suradnje s centrom od strane roditelja nije bilo osnove niti za poduzimanje daljnjih mjera predviđenih zakonom niti su roditelji pristajali i prihvaćali preporučivano upućivanje dječaka na pregled.

Stoga je tek sada, slijedom recentnih događanja, dječak upućen na multidisciplinarnu procjenu, a dobiveni podaci i rezultati bit će smjernice za daljnji stručni tretman dječaka i poduzimanje mjera prema njegovim roditeljima', odgovor je Dubravke Marušić, načelnica Sektora za djecu i obitelj Ministarstva socijalne politike i mladih na upite Dnevnik.hr-a.

Na dan kad je dječak u pratnji majke završio na tretmanu u Psihijatrijskoj bolnici za djecu, zagrebačka je policija uz kaznenu prijavu, zbog povrede djetetovih prava (čl.177 Kaznenog zakona RH) privela njegovog oca na ispitivanje, a istražni je sudac odredio zadržavanje u zatvoru do 13. listopada, potvrdio nam je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

'Zadržavanje u istražnom zatvoru je određeno  zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti to kazneno djelo', rekao je glasnogovornik suda Devčić za Dnevnik.hr.

Dječak je u svakodnevnoj komunikaciji s majkom s kojom se i viđa tijekom boravka u Domu za djecu, doznajemo neslužbeno iz više izvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene