Obavijesti Video Pretražite Navigacija
priča dobila epilog

Nakon priče Poziva Dnevnika Nove TV - dvojac iz riječke tvrtke prijavljen zbog zagađivanja Bakarskog zaljeva

Aktualno Galerija Kaznene prijave za zagađenje u Bakru - 5 Kaznene prijave za zagađenje u Bakru - 5 Foto: DNEVNIK.hr Kaznene prijave za zagađenje u Bakru - 2 Kaznene prijave za zagađenje u Bakru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kaznene prijave za zagađenje u Bakru - 3 Kaznene prijave za zagađenje u Bakru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kaznene prijave za zagađenje u Bakru - 4 Kaznene prijave za zagađenje u Bakru - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kaznene prijave za zagađenje u Bakru - 1 Galerija 1/5 >>
Priča o bakarskoj luci za rasuti teret koja zagađuje okoliš, a koja je nedavno objavljena u rubrici Poziv Dnevnika Nove TV, dobila je epilog.

Policija je kazneno prijavila dvije odgovorne osobe riječke lučke tvrtke zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zagađenja okoliša.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krađa u susjedstvu Iz termoelektrane nestalo 100 tona bakra: "Shvatili su da pumpa ne radi jer više nema kabela" Slika nije dostupna 'Zakazale institucije' GADAN PRIZOR U BAKRU 'Ne samo da je more crno nego i užasno smrdi'

Njih se tereti da u razdoblju od 2021. pa do veljače ove godine, nisu postupali prema zakonskim propisima iz domene zaštite okoliša, kao ni po nalogu nadležne državne inspekcije.

Podsjećamo, reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Golja krajem listopada zaronila je na dno najvećeg kvarnerskog zaljeva - Bakarskog zaljeva. Razgovarala je s mještanima, ali i u pomoć pozvala stručnjake iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Ronioci su snimili onečišćenje i zagrabili talog s dna mora. Dnevnik Nove TV je poslao uzorak dna na analizu u laboratorij.

Površinu je pak ispitao Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije.

"Od oka je vidljivo onečišćenje. To upućuje na ugljikovodike", potvrdili su u Dnevniku Nove TV iz NZJZ Istarske županije.

Stručnjaci iz NZJZ Istarske županije na tom dijelu tada su rekli da ne preporučuju ljudima kupanje. Vesna Kauzlarić iz Nastavnog zavoda Istarske županije tada je istaknula da kvaliteta mora nije zadovoljavajuća i da more nije za kupanje.

"Pronašli smo bakterije koje prema Uredbi prelaze propisane granice. Pretežito su to bakterije koje pokazuju na zagađenje mora", upozorila je Kauzlarić. Cijeli prilog pogledajte OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene