Kraj produljenog vikenda sa sobom je donio gužve na cestama. Gust promet je na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Karlovac, u smjeru Zagreba kolona je duga 11 kilometara.

Galerija


Produljeni vikend s dva praznika mnogi iskoristili za putovanje, a većina će se svojim domovima vraćati u ponedjeljak zbog čega se očekuju gužve na cestama.

Vezani članci Prevrnula se prikolica na autocesti A1 01 Snijeg i orkanska bura stvaraju velike probleme u prometu: Na A1 prevrnula se prikolica, ne putujte ako ne morate Slika nije dostupna HAK upozorava: Posvuda zastoji, kolone su ponegdje bile duge i više od 20 km

Prema informacijama Hrvatskog autokluba, pred čvorom Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba, kolona je oko 11 km. Pred naplatom Lučko (A1) u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Usporeno u koloni uz povremene zastoje vozi se na: na državnoj cesti DC1 kod Slunja i pred Karlovcem u smjeru Zagreba; na državnoj cesti DC102 na otoku Krku između Malinske i Krčkog mosta u smjeru kopna.

Pojačan je promet na cestama u smjeru unutrašnjosti kao i na većini graničnih prijelaza sa Bosnom i Hercegovinom. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na autocestama su česti zastoji u blizini odmorišta i čvorova kao i vožnja u koloni u pokretu na pojedinim dionicama.

Zbog jakog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog jakog vjetra na autocesti A1 u zoni vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.