Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Sabora

"Prerano je za opomene": Mostova zastupnica uspjela povezati tablete i vino, Bulj poderao zakon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na početku današnje sjednice Sabora koje je krenula raspravom o Zakonu o vinu, Mostova zastupnica Sonja Čikotić bezuspješno je pokušala izvojevati stanku.

Predsjedavajući Furio Radio pitao ju je ima li njeno izlaganje veze s raspravom, na što je ona odgovorila potvrdno te krenula pričati o problemima kurikuralne reforme.

Pročitajte i ovo Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru Zoran Milanović Dan za pamćenje Obrat na obrat! Sve što trebate znati o najluđem danu u hrvatskoj političkoj povijesti

Čikotić je objasnila da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja učenicima podijelilo tablete koji nemaju kamere, pa učenici ne mogu pristupiti digitalnom sadržaju. "Objašnjenje je da je, možda, netko popio previše vina i napravio takvu javnu nabavu", izjavila je zastupnica.

Furio Radin na to je samo poručio: "Prerano je za opomene".

Uz demonstrativno trganje teksta prijedloga novog zakona o vinu Mostova zastupnika Mire Bulja, Radin je odobrio Klubu Mosta stanku kako bi se konzultirao o predmetnom zakonu.

"Sad ćete morati nabaviti novi zakon", dobacio je Radin Bulju koji je ustrajao na ocjeni da novi zakon ne donosi ni jednu pozitivnu mjeru za hrvatske vinare, da ne nudi rješenja, da rapidno raste uvoz vina.

Taj je uvoz unatrag nekoliko godina porastao za 140 posto, godine 2013. uvezli smo vina za 16 milijuna kuna, tri godine poslije za 31 milijun kuna, navodio je Bulj koji tvrdi i kako je "sto posto manja proizvodnja vina u odnosu na vrijeme kad smo bili van EU".

"Odnesite zakon ministru, kad je mogao imati šest vozača može dati i 200 milijuna za fond iz kojega bi se pomagali domaći vinari i vinogradari", poručio je Bulj predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, trgajući ispred njih tekst zakona. (Hina)
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene