Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Cijena novca

Podizanje novca s bankomata od sada JOŠ SKUPLJE!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada novac s tekućeg računa podižemo preko bankomata drugih banaka, plaćamo naknade koje su se povećale.

Jeste li i vi primjetili da su naknade za podizanje gotovine s bankomata veće? Pošaljite nam svoj komentar i priču na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Hrvat u Meksiku završio iza rešetaka: Kamenom razbio staklo banke Bankomat PROPISI ZA BANKOMATE Hrvatska ih ima najviše po stanovniku u Europi, no taj bi se broj zbog novih propisa uskoro mogao smanjiti: "To će sigurno biti problem"

Kod podizanja gotovine na bankomatima drugih banaka naknadu uvijek naplaćuje matična banka, a ne banke čiji bankomat koristite. U posljednje vrijeme banke učestalo mijenjaju uvjete, uglavnom visinom naknade na gore, piše Tportal.

>> Hypo grupa se prodaje do 2015. godine

Od najvećih banaka, najvišu naknadu naplaćuje Societe Generale Splitska banka - minimalno 25 kuna po transakciji ili dva posto od iznosa transakcije.

Trenutačno najbolje prolaze klijenti Zagrebačke banke, koja ima najrašireniju bankomatsku mrežu u Hrvatskoj s preko 800 bankomata. Za podizanje gotovine s tuđeg bankomata ZABA im uzima minimalno 10 kuna odnosno jedan posto od iznosa transakcije.

Privredna banka Zagreb naplaćuje najmanje 10 kuna uvećano za 0,4 posto od iznosa transakcije.

Među povoljnijima trenutačno je i Erste banka, koja ima dvije tarife kod podizanja gotovine na tuđim bankomatima. Klijenti banke Erste nešto će povoljnije proći (10 kuna + 0,3 posto od iznosa transakcije) ako odaberu bankomat unutar MBU mreže, koju čine bankomati 18 manjih banaka označeni MBU oznakom. Ako se pak odluče podizati gotovinu na bankomatima izvan MBU mreže, platit će 12 kuna plus 0,4 posto po transakciji.

Banke kod manjih transakcija u pravilu naplaćuju samo minimalnu fiksnu proviziju, koja se kreće od 10 do 25 kuna, a kod podizanja većih iznosa uzimaju od jedan do dva posto od iznosa transakcije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene