Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija pokrenula istragu

Najveći kriminalci u regiji koriste hrvatske putovnice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jako tražena roba na tržištu među kriminalcima svjetskog ranga je hrvatska putovnica. Imaju je odreda najveći kriminalci regije.

Hrvatska policija pokrenula je istragu - kako su se dokopali naših dokumenata i obećavaju skore rezultate. Od Milorada Ulemeka Legije, osuđenog za ubojstvo srpskog premijera Đinđića pa do višestrukog ubojice, također pripadnika Zemunskog klana Sretka Kalinića - Zveri. Svi su oni vlasnici hrvatske putovnice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strka pred važan dan Draga, ne možemo se vjenčati jer mi je pas pojeo putovnicu: Mladoženja dignuo institucije na noge da se ubrza proces Ilustracija Nacrt novog zakona Obećana zemlja mijenja pravila o dobivanju državljanstva: Ovo su novosti za gastarbajtere

'Razlog tome je što ranijih godina hrvatski državljani nisu trebali vize za ulazak u mnoge europske i svjetske države dok su državljani drugih država u našem okruženju trebali vizu', rekao je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

'Uvijek postoji mogućnost da se službenika dovede u zabludu'

Riječ je uglavnom o originalnim putovnicama, često izdanim u diplomatskim predstavništvima. 'Uvijek postoji mogućnost da se službenika na izdavanju putnih isprava dovede u zabludu i temeljem lažno prikazanog identiteta i temeljem zablude u koju dovedete službenika možete izvaditi službeni dokument', rekao je Borovec.

Zvono je to za uzbunu koje je odavno trebao pokrenuti institucije. 'Nisu samo MUP i Ministarstvo vanjskih poslova, tu su i određene sigurnosne službe koje bi trebale vrlo pomno surađivati, dakle svi zajedno da se ne događaju takve stvari. Mislim da je ovo sad već prevelik broj ljudi pogotovo zvučnih imena koji ima hrvatske isprave', rekao je novinar Dušan Miljuš.

Borovec: Rezultati su već sada prisutni

U Ministarstvu vanjskih poslova, neslužbeno doznajemo, imaju stav da je za situaciju odgovoran MUP, a ne oni, jer oni samo posreduju u izdavanju dokumenta. Policija je u suradnji s kolegama iz regije pokrenula istragu. 'Rezultati su već i sada prisutni, a vjerujem da će u skorije vrijeme ta istraga biti dovršena i da će dati konkretne rezultate koje ćemo prezentirati javnosti', rekao je Borovec.

Čim prije tim bolje jer Hrvatska već trpi posljedice. Naime, iako smo članica NATO saveza, i pred vratima Unije - hrvatski građani za ulazak u SAD još uvijek trebaju vizu, a tome sigurno pridonosi i činjenica da mnogi kriminalci svijetom putuju s našom putovnicom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene