S obzirom na to da se bližimo ogrjevnoj sezoni, donosimo usporedbu cijena grijanja na struju, plin i drva.


S obzirom na to da je struja poskupjela, mnogi će dvaput razmisliti prije nego što upale peći ove zime. Cijene su visoke i ljudi traže jeftinije opcije kako se ugrijati ove zime.

Vezani članci Vatrogasci u Poljskoj (Foto: AFP) Četiri osobe poginule u eksploziji plina u Poljskoj, među stradalima i dijete Plin (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nova odluka Vlade: Ove zime cijena grijanja na plin bit će jednaka za sve

Uzmimo za primjer stan od 60 kvadrata. Prosječna potrošnja grijanjem na struju putem klimatizacijskih uređaja u siječnju je iznosila 301 kunu. Ove će zime zbog poskupljenja račun iznositi 325 kuna, i to bez ostalih troškova struje.

Prosječni troškovi plina iznose oko 290 kuna na mjesec. No tu nije uključeno samo grijanje, već i kuhanje, topla voda i ostalo. U zimskim i ljetnim mjesecima taj je iznos različit.

Prosječna cijena metra drva za ogrjev iznosi 450 kuna. Cijelu zimu potroši se oko 5 metara. Na mjesec se za grijanje na drva tako potroši oko 320 kuna, što ga čini najskupljom opcijom. Unatoč tome, potražnja za drvima ne opada, iako se iz godine u godinu u šumi nalazi sve manje drva. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr