Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nadzorne kamere su svugdje oko nas. Čak i u Parku prirode Učka. Djelatnici tog parka ugradili su dvije nadzorne kamere koje su dokazale kako je Učka bogato stanište mnogih životinja.


Srna, jelen, medvjed samo su neke od životinja snimljene nadzornim šumskim kamerama na Učki. Dokaz da je priroda u tom dijelu Hrvatske itekako očuvana. 'Sad napokon imamo i snimke i znamo tko sve živi u našem parku. Tragovi su naravno postojali i prije, ovo nije ništa iznenadno samo što mi sada imamo i snimke svega toga', kaže biolog Dino Grozić.

Vezani članci Poslovni kolege Napeta situacija u uredu: Što duže rade od kuće, to više otkrivaju o svojim novim kolegama Vlasnici pasa u šetnji sa svojim ljubimcima unatoč strahu od koronavirusa Skloništa za udomljavanje životinja pucaju po šavovima: "Pokažite solidarnost umjesto da ste uzrok problema"

Kamere se redovito obilaze, a nove snimke stavljaju na društvene mreže. Samo saznanje da je šuma puna životinja izaziva efekt oduševljenje kod svih posjetitelja.

Ekipa Nove TV posjetila svjetsku medicinsku senzaciju podno Učke

Turisti za sada mogu uživati tek u susretu s konjima ili gledanju ptica. Mjesta gdje su smještene kamere i kuda prolaze životinje u Parku za sada ne odaju zbog mogućeg uznemiravanja.

'Imamo stručno vodstvo za nekakav bird watching za one koji su zaljubljenici u ptičji svijet', Sandra Vertel Pamić, stručni suradnik PP Učka.

Tko zna možda već uskoro na Učki osim gledanja ptica bude moguć i foto safari - promatranje velikih životinja poput ovih na snimci s pristojne udaljenosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook