Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici specijalnih postrojbi Ravnateljstva policije neprekidno pretražujući teren u vrletima Velebita gdje je zrakoplov Cessna udario u stijene Vaganskoga vrha pronašli su ovih dana posmrtne ostatke i četvrtog stradalog pilota, a danas je i službeno potvrđeno da je riječ o Gerdu Govejšeku.


'Danas je i službeno potvrđeno da je riječ o četvrtom pilotu Gerdu Govejšeku, koji je u toj nesreći poginuo s još trojicom svojih kolega', izjavila je večeras glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave Kristina Maoduš.

Vezani članci Slika nije dostupna Velebit: Ostaci cessne izvučeni iz vrtače i prevezeni u Zagreb Slika nije dostupna 'Medijski napisi o padu Cessne neodgovorni i neprofesionalni'

>> Kada očiste snijeg i led, kreće potraga za četvrtim pilotom

Na terenu koji je pretraživan otopile su se znatnije količine snježnog pokrivača.

Nesreća na Vaganskom vrhu

Zrakoplov Cessna srušio se 5. veljače na sjevernoj strani Velebita, na području Vaganskog vrha. Zrakoplov je letio iz Zagreba prema Zadru, a njegovi su ostatci pronađeni 10. veljače. Ravnateljstvo policije je 21. veljače objavilo da su u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu identificirana tri tijela, a da nisu identificirani posmrtni ostaci Gerda Govejšeka (rođenog 1946.) te da su djelatnici specijalne policije nastavili traganje na mjestu pada zrakoplova.