Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na smetlištu pronađen tahograf tegljača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestali tahograf iz tunela Ledenik navodno je još prije dva dana pronađen na smetlištu Hrvatskih cesta. Njega su tamo, kako neslužbeno saznaje Nova TV, navodno bacili radnici HC-a.

Prema saznanjima Nove TV pronalazak jednog od ključnih dokaza o nesreći u tunelu Ledenik u kojoj su poginule dvije samohrane majke sa djecom, policija je dva dana tajila. 

Pročitajte i ovo Robert Spudić UNIŠTEN TAHOGRAF Stručnjak za Dnevnik Nove TV o problemima u istrazi slijetanja poljskog autobusa: "Postoje drugi uređaji..." Slika nije dostupna krenuo u trgovinu i nije se vratio U Srbiji pronađen dječak (10) koji je nestao jutros: "Bio je otet, našli su ga kod napuštene kuće"

Ni nakon gotovo dva tjedna od stravične nesreće u Ledeniku, istraga nije završena. Istražni sudac Mladen Mikolčević, doznajemo, sutra bi trebao dobiti ispis poziva s vozačeva mobitela, kako bi se utvrdilo je li Miljenko Stričak u trenutku nesreće telefonirao.

Sumnje zadarskog Općinskog državnog odvjetništva kako je bio u stanju psihičkog i fizičkog umora, te da nije poštivao odredbu o neprekidnom dnevnom odmoru, otvorilo je stara pitanja: Krše li vozači zakon predugačkom vožnjom? 

Vozači kamiona na dan smiju voziti devet sati, s tim da se nakon tri do četiri sata moraju odmoriti, i to na sat vremena. Prekrši li taj propis, čeka ga kazna od dvije do 200 tisuća kuna.

Udruga cestovnih prijevoznika smatra kako Hrvatskoj treba inspekcijska služba poput one kakvu ima većina europskih zemalja. Kamione i tegljače na autocesti, tvrde, policija teško može nadzirati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene