Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREVELIKA DA BI SE ZATRPALA

Na Nikolinu zemljištu pojavila se rupa širine 20 metara: ''Kažu da ovo područje leži na jastuku vode i da bi to sve moglo potonuti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon snažnog potresa na petrinjskom su se području počele pojavljivati rupe u zemlji. Na posjedu Nikole Borojevića jučer se pojavila nova rupa koja se neprestano širi.

Borojević procjenjuje da bi bilo potrebno više od tisuću kubika zemlje da bi se zatrpala rupa i to se jednostavno ne isplati. Policija je došla na očevid i ogradila rupu da netko ne bi stradao.

''Rupu sam primijetio jučer između 13 i 14 sati i ona je bila manja nego sada oko 70 posto. Bila je oko 15 metara promjera, a dubina je bila oko pet metara. Sad je dubina do sedam metara, a širina najmanje 20 metara. Još uvijek se odronjava. Bili su statičari i oni kažu da se ne može ništa sada napraviti, nego treba čekati da to stane'', objasnio je Nikola.

Pročitajte i ovo Milan Škornjak iz Strašnika Traljava obnova Temelji kuća u Strašniku koje su obnovljene nakon rata mrve se pod rukom: "Bojao sam se i krečiti jer su zidovi pucali"

Rekao je i da se nekoliko manjih rupa pojavilo u susjedstvu, a neke su već i zatrpane. Sve su to manje rupe koje se nisu širile, za razliku od one na njegovu posjedu, prenosi N1.

Pročitajte i ovo Ivo Žinić, župan Sisačko-moslovačke županije I O LOŠE OBNAVLJANIM KUĆAMA Žinić o stanju u županiji: "Prve donacije su pomalo iscrpljene, nedostaje prehrambenih artikala, a ovakva situacija će trajati još dva, tri mjeseca"

Pročitajte i ovo Centar Petrinje osam dana nakon potresa SVE O POTRESU IZ MINUTE U MINUTU Banovinu zatreslo 5,0 po Richteru, ali tlo i dalje podrhtava: Gradonačelnik Gline potvrdio da je evakuirana jedna obitelj

''Tu sam rođen i tu nikad nije bilo nikakvih rupa. Kažu da ovo područje leži na jastuku vode i da bi to sve moglo potonuti'', rekao je Nikola.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene