U selu Strašnik puno je kuća obnovljenih nakon rata koje su nastradale u potresu. Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić na jednoj od njih pokazao je koliko su slabe.

Galerija


No za to mu nije trebao ni ćekić – temelji se mrve pod golom rukom.
Domagoj Mikić u Strašniku je razgovarao s Milanom Škornjakom, čija je kuća također obnovljena nakon rata.

Vezani članci Novi potres kod Petrinje Tlo ponovno podrhtava na Banovini: "Zdrmalo nas, kuća malo poskočila, nije dugo - da nas podsjeti" Građani očajni zbog spore obnove Banovine - 3 Banovina tri mjeseca nakon potresa ne vidi napredak, stanovnici u suzama: "Na što liči naš grad... i nitko se ne bori za njega"

Kaže kako se prije pet, šest godina obratio institucijama.

"Ili dođu izbori, neki problem, ili korona, sad je došao potres pa je sve rješio. Prije mjesec i pol dana sam s jednom firmom potpisao ugovor da bi u trećem mjesecu trebali doći popravljati temelje. Mislim da su kod svih kojima su popravljali u prvom valu problem temelji“, govori Milan.

Smatra da nisu korišteni kvalitetni materijali.

"Nema cementa, kad se delalo, pijesak je bio blatan. Ja sam u temeljma, kako se rulji, našao cijelu vreću cementa. Nema kvalitete izvedbe. Dimnjak sam krpao, svašta nešto. Ja sam to sve dogovorio da se popravi i sad je došao potres i sve sredio do kraja“, kaže.

Tvrdi da ga nitko nije kontaktirao.

"Nitko ništa, sve što sam ja kontaktirao s tim službama koje su zadužene, bude sad, bude onda, bude… bio sam dosadan, s tim čovjekom sam potpisao, pitanje je jel bi i to bilo, ali eto. Bojao sam se i krečiti jer su zidovi počeli pucati. Da nisam prigradio, ono što sam svojim radom radio to je izdržalo da mi se kuća nije raspala. Moje sve ima mala oštećenja“, govori Milan dodajući kako sad nakon potresa živi u onome što je sam radio. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr