Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Jarunu se očekuje oko 8 tisuća maturanata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 8.500 zagrebačkih maturanata danas će tradicionalnom uličnom povorkom i proslavom, tzv. norijadom proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Okupljanje maturanata počelo je u 11 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, odakle će oko podneva organizirano krenuti prema jarunskom jezeru, gdje će se održati središnji program proslave.

Pročitajte i ovo Policajac se potpisuje maturantu na ruku Ludilo na ulicama FOTO Pogledajte kako je policajac ispunio posebnu želju jednom maturantu Zagrebački maturanti okupljaju se na Trgu bana Jelačića odakle će krenuti prema Bundeku Svugdje se slavi VELIKA GALERIJA Vesela atmosfera diljem zemlje: Pogledajte kako maturanti slave svoj dan

Organizator je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport iz kojega očekuju da će se na središnjem gradskom trgu okupiti oko 2.700 maturanata, a da će se ostali proslavi pridružiti na Jarunu.

Povorka maturanata kretati će se Ilicom, Frankopanskom, Savskom cestom i Hrgovićima.

Prometna policija će po potrebi zaustavljati promet zbog njihovog prolaska, a povorku će cijelim putem pratiti vozila hitne pomoći.

Oko podneva bit će prekinut tramvajski promet preko Trga bana Jelačića. Za to će se vrijeme tramvaji preusmjeravati na Glavni kolodvor, a dvanaestica će voziti Vukovarskom. Budući da će se maturanti kretati Ilicom do Frankopanske te dalje Savskom, Jarunskom i Hrgovićima do Jaruna, doći će i do kraćih prekida i promjena na trasama tramvajskih linija koje uobičajeno prolaze tim ulicama. 

Središnji program uz glazbeno-scenski nastup izvođača koje su sami izabrali predstavnici maturanata počinje u 14 sati, a završetak je predviđen u 22 sata, sat ranije nego lani.

Za sigurnost i red brinuti će se oko 250 policajaca i 200 redara kojima je zadatak, među ostalima, spriječiti unošenje žestokih pića.

Zagrebačka policije najavila je da će "norijadu" snimati jer je
prošlih godina zabilježeno oštećenje imovine i narušavanje javnog reda i mira.

Lani su čuvari reda priveli 40-ak maturanta, uglavnom zbog
narušavanja javnog reda i mira, a oštećeno je i desetak tramvaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene