Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Auto zvan čežnja

Tisuće Hrvata nasjele na novu prevaru, nevjerojatno u što su povjerovali: "Učini to sada i sretno!"

Screenshot s Kia-Hrvatska
Screenshot s Kia-Hrvatska Foto: Facebook
S lažnog profila na Facebooku imena "Kia-Hrvastka" u subotu je pokrenuta nagradna igra kako bi se dobili podaci sudionika. U ponedjeljak su se oglasili sa službenog profila Kije.

U subotu se na lažnoj stranici na Facebooku imena "Kia-Hrvastka" pojavila nagradna igra u kojoj se dijelilo čak 70 automobila marke Kia. Unatoč očitoj prevari, na što sugerira i sam pogrešan naziv stranice, više od 20 tisuća korisnika ostavilo je komentar ispod objave, nadajući se da će tako dobiti priliku da osvoje automobil.

"Povodom Božića 2023. godine, naša tvrtka KIA, odlučila je donirati 70 novih KIA automobila. Želimo da danas imate sve svoje automobile u dobrom stanju. Stoga ćemo ga nasumično poslati ljudima koji komentiraju 'Sretan Božić' od pobjednika. Učini to sada i sretno", objavljena je sumnjiva poruka na toj stranici.

Pročitajte i ovo Alex Batty otkrivaju se detalji Par koji se brinuo o nestalom dječaku: "Mislili smo da se zove Zach, morao je odrađivati poslove..."

Brojni korisnici Facebooka povjerovali su u legitimnost stanice i nagradne igre koja je na njoj pokrenuta. Objava je tako lajkana gotovo šest tisuća puta, a pod njom su se skupile čak 24 tisuće komentara.

"Molimo podijelite naše objave na svom profilu i slobodno se registrirajte kako biste potvrdili svoje sudjelovanje (gumb Registriraj se na vrhu ove stranice). Ako prođete registraciju/verifikaciju, ponovno ćemo vas kontaktirati za dostavu. Sretno", napisali su "organizatori" te lažne nagradne igre.

Oglasila se Kia

S Kijina službenog profila Kia Hrvatska u ponedjeljak su upozorili korisnike da je riječ o lažnom profilu i lažnoj nagradnoj igri. 

"Poštovani fanovi, na Facebooku se pojavio velik broj lažnih profila na kojima se organiziraju nagradne igre u kojima se dijele Kia vozila.

Ovim putem obavještavamo vas da je ovo jedini službeni profil Kia marke i uvoznika za Hrvatsku te da su i profil i nagradna igra lažni. Kia uvoznik za Hrvatsku, kao i svi naši zastupnici, nisu organizatori niti imamo ikakve veze s tom nagradnom igrom.

Pročitajte i ovo Crkva u Hildesheimeu Teške ozljede Pomoćni biskup napadnut u svom domu, biskupija šokirana: "Molimo za njega"

Također vam preporučuhjemo da ne sudjelujete u takvim igrama, s obzirom na to da može doći do zlouporabe vaših osobnih podataka, i da takve profile prijavite Facebooku", stoji u njihovoj objavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene