Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške ozljede

Pomoćni biskup napadnut u svom domu, biskupija šokirana: "Molimo za njega"

Crkva u Hildesheimeu
Crkva u Hildesheimeu Foto: Guliverimage
Umirovljeni pomoćni biskup Hildesheima Nikolaus Schwerdtfeger napadnut je u svome domu. Nalazi se na odjelu intenzivne njege, ali je pri svijesti.

Nikolaus Schwerdtfeger (75), umirovljeni pomoćni biskup Hildesheima, napadnut je u svome domu u blizini Hannovera u subotu navečer te je teško ozlijeđen.

O napadu i trenutačnom stanju pomoćnog biskupa u nedjelju je izvijestio glasnogovornik biskupije. Rekao je da se svećenik Schwerdtfeger nalazi na odjelu intenzivne njege u bolnici, ali da je pri svijesti i da mu "dobro ide pod ovim okolnostima".

U subotu navečer otvorio je vrata čovjeku koji se predstavio kao molitelj za pomoć, nakon čega je počeo vrijeđati svećenika te ga je udario po licu. Schwerdtfeger je pao od siline udarca te slomio dva rebra. Zadobio je i ranu na licu koja mu je u bolnici zašivena, izvijestile su lokalne hanoverske novine. U razgovoru s njima rekao je i da je "imao sreće unatoč nesreći".

Pročitajte i ovo Ilustracija Broj žrtava mogao bi rasti VIDEO Eksplozija i golemi požar na naftnom terminalu: Poginulo osam osoba, 84 ozlijeđene

U biskupiji su šokirani

Ljudi u biskupiji, ali i vodstvo biskupije, šokirani su i vrlo pogođeni nasilnim napadom na pomoćnog biskupa, rekao je glasnogovornik biskupije.

"Želimo mu dobar i brz oporavak. Mnogi ga uključuju u svoje molitve i nadaju se da će brzo ozdraviti“, dodao je.

Nikolaus Schwerdtfeger napunio je 75 godina prije dva mjeseca, a dan nakon svog rođendana odrekao se službe zbog starosti. Pomoćni biskup bio je 28 godina, a privremeno je vodio biskupiju gotovo godinu dana dok u službu nije uveden sadašnji biskup, piše IKA.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene