Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otkrivaju se detalji

Par koji se brinuo o nestalom dječaku: "Mislili smo da se zove Zach, morao je odrađivati poslove..."

Alex Batty
Alex Batty Foto: Screenshot
Alex Batty, koji je nestao s 11 godina, pronađen je u srijedu u Francuskoj. U javnost izlazi sve više detalja o njegovu nestanku, a sada se javnosti obratio i par kod kojeg je boravio u pansionu od 2021. godine.

Šest godina nakon što je nestao, Alex Batty (17) prošlog je tjedna pronađen u Francuskoj. Uspješno se vratio kući u Veliku Britaniju, a sada se otkrivaju detalji njegova misterioznog nestanka.

Bio je na odmoru u Španjolskoj s majkom, koja nije imala skrbništvo nad njim, i djedom 2017. godine, a onda mu se izgubio svaki trag.

Dječak i njegova zakonska skrbnica baka Susan Caruana ispričali su da su ga djed i majka Alexa oteli i odveli u duhovnu komunu.

Nakon što se sretno vratio svojoj baki, u nedjelju su se javnosti obratili Frederic Hambye i Ingrid Beauve, koji su ispričali da je Alex stigao k njima u pansion u južnoj Francuskoj 2021. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Njemačkoj Nestala dvogodišnja djevojčica, traži je 200 ljudi: "Situacija je opasna, temperature su niske"

Par je rekao da je dječak stigao u društvu djeda i majke, ali oni nisu ostali jer su tražili mjesto za život u duhovnoj zajednici. Dječak je ostao, ali zauzvrat je morao odrađivati poslove u vrtu i kuhinji.

Dječak se dobro snašao u njihovu okruženju, na njega su gledali kao na člana obitelji. Ipak, cijelo su vrijeme mislili da se zove Zach, a ne Alex, piše Sky News.

Alex je u tom pansionu imao svoju sobu, neograničen internet te je bio slobodan raditi što god je želio. Par ga je poticao da uči francuski i da se školuje. Pomogli su mu pronaći školu koju je mogao pohađati bez prethodnog obrazovanja - njegova majka nije vjerovala u konvencionalan način školovanja pa nije stekao klasična znanja i vještine.

Pročitajte i ovo Autom se zabio u Bidenovu kolonu vozila - 2 nakon Bidenove večere VIDEO Predsjednik u šoku: Auto se zabio u njegovu kolonu! Naoružani agenti odmah krenuli u akciju

Dodali su i da je jedva čekao vratiti se normalnom životu i školi, ali nije imao nikakve indentifikacijske dokumente kako bi se vratio u Veliku Britaniju. Posljednje što su o njemu čuli bilo je da se pridružio majci.

Nakon toga je pronađen, a trenutačno se nalazi kod bake. Nije poznato gdje mu je majka, a za djeda se vjeruje da je preminuo prije šest mjeseci.

Svi detalji njegova nestanka i onoga što se događalo u proteklih šest godina tek se istražuju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene