Kako nam javljaju čitatelji, na biračkom mjestu u OŠ Većeslava Holjevca u Sigetu, Zagreb, ne poštuju se epidemiološke mjere.


Kako nam javljaju čitatelji, na biračkom mjestu u zagrebačkoj OŠ Većeslava Holjevca u Sigetu ne poštuju se epidemiološke mjere.

"U školi je ukupno šest biračkih mjesta i barem 60 ljudi stoji unutra natiskano, a nitko od članova biračkih odbora ne radi ništa da napravi red nego sliježu ramenima", kaže čitatelj koji je zbog gužve i nepoštivanja epidemioloških mjera upozorio predsjednicu tamošnjeg biračkog odbora.

Ona je potom, tvrdi čitatelj, dopustila članu odbora da iz popisa birača uzme njegove podatke i pozove policiju.

Čitatelj je, kaže, člana odbora prijavio Gradskom izbornom povjerenstvu.

Iz tog su povjerenstva pak za DNEVNIK.hr kazali kako je nakon prijave našeg čitatelja na to biračko mjesto stigao član Izbornog povjerenstva Grada Zagreba sudac Ivica Veselić, koji je razgovarao s predsjednicom biračkog odbora i članovima koji su radili u vrijeme dok je bio tamo.

"Dobio je informacije da su na biračkom mjestu poštivane epidemiološke mjere te je rad biračkog odbora sukladan Uputama DIP-a te Podsjetnikom o radu biračkog odbora. Sudac Veselić ostao je sat vremena na tom biračkom mjestu", poručili su iz Gradskog izbornog povjerenstva.