Obavijesti Video Pretražite Navigacija
veliki projekti

Oglasio se Središnji državni ured: Pogledajte u kojem je stadiju obnova na Banovini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početkom listopada na Banovini se očekuje dovršetak osam zamjenskih obiteljskih kuća, a na 86 lokacija izvode se izgradnja i pripremni radovi, izvijestio je u četvrtak Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Ukupno je sa 18 izvoditelja radova ugovorena izgradnja 548 zamjenskih kuća u iznosu od 527.776.776 kuna.

Središnji državni ured do sada je završio 3537 obiteljskih kuća nekonstrukcijskom obnovom, a 989 kuća obnovljeno je samoobnovom.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dostavilo je Središnjem državnom uredu 813 odluka za konstrukcijsku obnovu, a tijekom listopada započet će ugovaranje radova.

Pročitajte i ovo Ivan Paladina Nakon višemjesečne šutnje Ministar Paladina u Dnevniku Nove TV o obnovi nakon potresa: "Plan će biti značajno ambiciozniji. Podvući ćemo crtu što smo najavili i što smo ostvarili"

Pročitajte i ovo Petra Buljan U IŠČEKIVANJU VODENOG VALA ''Banijci bi noćas konačno trebali mirno spavati.'' Barem kada je riječ o obrani od poplava

U tijeku je izgradnja 14 višestambenih zgrada, od čega u Petrinji osam sa 128 stanova, u Glini četiri sa 52 stana i u Topuskom dvije sa 26 stanova. Pripremni radovi su na izgradnji dvije višestambene zgrade u Gvozdu sa 26 stanova. Ukupna vrijednost svih ugovora iznosi 306,87 milijuna kuna s rokom izgradnje 12 mjeseci.

Središnji državni ured je sa današnjim danom ugovorio ukupno 1.281.843.919,69 kuna vrijednosti radova i usluga na poslovima obnove, gdje je uključen i Program organizirane obnove i samoobnove višestambenih zgrada u sve tri potresom pogođene županije.

U nadležnosti Središnjeg državnog ureda su i redovni programi obnove i stambenog zbrinjavanja u Hrvatskoj, pa se tako izvodi izgradnja višestambenih zgrada u Jasenovcu sa šest stanova, u Drnišu s 25 stanova i Belom Manastiru s 33 stana, kao i darovanje građevnog materijala za 360 obitelji na potpomognutim područjima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene