Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na 37 stupnjeva čak četiri pokušaja samoubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer do 15 sati u Osječko-baranjskoj županiji zabilježena su čak četiri pokušaja samoubojstva. Nepogodne su vremenske prilike utjecale, naime, na pogoršanje psihičkog stanja građana, osobito kroničnih bolesnika.

Hrvatska je jučer ključala na temperaturama debelo iznad 30 stupnjeva. Najviše temperature, čak 37 stupnjeva, jučer u 15 sati izmjereno je u Šibeniku, a slijedili su ga Osijek, Županja i Knin, gdje se živa poslijepodne popela na 35 stupnjeva Celzijevih. Visoke temperature najgore su podnosili Osječani. 

Pročitajte i ovo Prevencija suicida Svjetski dan prevencije samoubojstava Poražavajuće brojke: "Svako drugo dijete se osjeća toliko loše, da osjeća da je suicid jedino rješenje" Slika nije dostupna Japan: Kolektivno samoubojstvo četiri osobe

Na psihijatriji u Osječkoj bolnici imaju čak 50 posto više posla nego proteklih dana. U 15 je sati temperatura zraka iznosila 35 Celzijevih stupnjeva, a od 7 sati ujutro dotad županijskoj su Hitnoj pomoći upućena čak 174 poziva upomoć.

'Imali smo 28 intervencija na terenu u županiji, od toga 12 samo u Osijeku',  kaže dr. Milorad Mišković iz Hitne pomoći Osječko-baranjske županije. Građani su se najviše žalili na oscilacije tlaka, vrtoglavicu, mučninu i povraćanje.

Idućih dana očekuje nas postupni pad temperature. U srijedu i četvrak u unutrašnjosti će biti ugodnih 25 stupnjeva Celzijevih, a na Jadranu oko 30. U unutrašnjosti bi tih dana moglo pasti i malo kiše, dok su izgledi za kišu na Jadranu u idućih sedam dana minimalni kazao je jučer dežurni prognostičar Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Sparine najtoplijeg dana ove godine teško su podnosili i povratnici s produljenog vikenda, koji su satima, u užarenim automobilima, milili autocestama. Najgore je, kao i obično, bilo na južnim ulazima u tunele Sv. Rok i Mala Kapela, gdje su, nakon 17 sati, kolone bile duže i od pet kilometara.

Naime, zbog sparine i visokih temperatura mnogi su putovanja odgodili za kasno poslijepodne. Izbjegli su najgore vrućine, ali su zato gužve pred tunelima bile najveće ove godine. Slično je bilo i na izlazu iz Zagreba u Lučkom, gdje se, kasno navečer, na silazak s autoceste čekalo i više od pola sata. U Hrvatskim autocestama kazali su kako vikend-gužve neće prestati do kraja turističke sezone.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene