Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrdeset sedam umjetničkih slika nestalih iz zgrade Ministarstva vanjskih poslova i iz hrvatskih veleposlanstava vrijedi 430 tisuća kuna.


Iako u Ministarstvu tvrde kako je većina slika nestala u razdoblju od 2000. do 2003. godine, u vrijeme dok je ministar bio Tonino Picula, poznati SDP-ovac to demantira. Prema njegovim informacijama 43 slike nestale su do 2000. godine te je upravo u njegovo vrijeme započet proces temeljitog popisivanja umjetnina.

Vezani članci Umjetnine - 1 Teško je prepoznati original: "Hrvatska ima legalno crno tržište", "To su takve fantastične ekipe da ne možete vjerovati što su oni u stanju napraviti" Bolnica u Klaićevoj (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška o brutalnom zločinu: "Znali smo za obiteljsko nasilje. Nije bilo propusta. Posjećivali smo obitelj redovito"

'Ministarstvo je izvijestilo o ovome državnu reviziju, također su upoznata i druga nadležna tijela kako bi mogli pokrenuti propisane radnje, želio bi još samo reći da je u međuvremenu pronađeno 8 slika i ovi nas rezultati ohrabruju da i dalje nastavimo s istraživanjem i sankcioniranjem svih nepravilnosti u radu ministarstva', rekao je Berislav Živković iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.