Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađeno 8 slika

MVP: Nestale umjetnine vrijedne 430 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdeset sedam umjetničkih slika nestalih iz zgrade Ministarstva vanjskih poslova i iz hrvatskih veleposlanstava vrijedi 430 tisuća kuna.

Iako u Ministarstvu tvrde kako je većina slika nestala u razdoblju od 2000. do 2003. godine, u vrijeme dok je ministar bio Tonino Picula, poznati SDP-ovac to demantira. Prema njegovim informacijama 43 slike nestale su do 2000. godine te je upravo u njegovo vrijeme započet proces temeljitog popisivanja umjetnina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Van Gogh, Rembrandt... Gdje su umjetnine vrijedne 10 milijardi dolara koje je imala Imelda Marcos? Slika nije dostupna Nekoliko lokacija Evo gdje su pohranjene Vidoševićeve umjetnine!

'Ministarstvo je izvijestilo o ovome državnu reviziju, također su upoznata i druga nadležna tijela kako bi mogli pokrenuti propisane radnje, želio bi još samo reći da je u međuvremenu pronađeno 8 slika i ovi nas rezultati ohrabruju da i dalje nastavimo s istraživanjem i sankcioniranjem svih nepravilnosti u radu ministarstva', rekao je Berislav Živković iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene