Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija potvrdila

MUP istražuje Šelebajeve optužbe protiv ravnatelja policije Grbića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unutarnja kontrola MUP-a istražuje optužbe protiv glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića kojega je u otvorenom pismu ministru Tomislavu Karamarku zagrebački poduzetnik Vladimir Šelebaj Sallier optužio za zlouporabu policijskog sustava.

U MUP-u su potvrdili da su zaprimili Šelebajevo pismo te da policijska unutarnja kontrola provjerava tvrdnje koje su u njemu iznesene.

'Pismo je zaprimljeno jučer, uključena je unutarnja kontrola i krajem tjedna očekuju se rezultati', kazao je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Dodao je da navode iz pisma sada ne želi komentirati, ali da će javnost izvijestiti o rezultatima unutarnje kontrole kada ona bude dovršena.

U pismu Karamarku, u kojem je naveo da će o svemu obavijestiti medije, vladu, USKOK, francusko veleposlanstvo i delegaciju EU-a u Hrvatskoj, Šelebaj tvrdi da ravnatelj policije sudjeluje u pokušaju da ga se ošteti za milijunsku imovinu.

Šelebaj tvrdi da je Grbić iskoristio svoje podređene kako bi mu onemogućio da tijekom brakorazvodne parnice dođe do novca od prodanog zajedničkog stana. Navodi da je bez osnova i mimo uobičajene procedure pozivan na razgovore u policiju te da su policijski službenici, među ostalim, bez potrebe pretraživali njegove nekretnine u Zadru.

U takvim policijskim postupcima Šelebaj vidi tešku zlouporabu sustava, a u pismu iznosi i sumnju da ga se prati i prisluškuje.

Policijska unutarnja kontrola istraživala je ravnatelja policije i nakon optužbi Damira Polančeca da je Grbić članovima HDZ-a sugerirao da podnose anonimne kaznene prijave protiv oporbenih političara. U tom je postupku s ravnatelja policije otklonjena bilo kakva sumnja.

Unutarnji nadzor u tom je slučaju trajao tjedan dana, policijski su istražitelji obavili razgovor sa Grbićem, a pregledan je i niz dokumenata te službenih bilješki.

To je pitanje, nakon Polančecovih javno iznesenih tvrdnji koje je Grbić u više navrata opovrgnuo, bilo i tema sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, koje je tražilo detaljnu provjeru tvrdnji o zlouporabama policijskog sustava. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Investicija od 5 mil. kuna DOLAZI NAM E-POLICIJA Nosit će tablete, a na odorama će imati uvijek upaljene kamere Slika nije dostupna Jako osiguranje Evo u kojem će slučaju utakmica Hrvatska-Srbija biti prekinuta!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene