Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po nalogu USKOK-a

MUP istražuje i vlastito poslovanje s Fimi-Medijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriminalistička policija koja po USKOK-ovom nalogu provjerava poslovanje Fimi Medije u vlasništvu Nevenke Jurak došla je do vlastitih vrata.

Provjeravaju se svi ugovori vezani uz sudjelovanje tvrtke Fimi-Medija u provođenju nacionalnog programa sigurnosti prometna na cestama, saznaje Jutarnji list. MUP je potvrdio da je poslovao s tom tvrtkom i da je Fimi-mediji osim zakupa medijaskog prostora povjerena i produkcija promidžbenog materijala. Taj su program dijelom financirala i osiguravajuća društva, među ostalima i Croatia osiguranje.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

>> Sanader: Mihanović iznio gnusnu laž, tužit ću ga

Jutarnjem listu neslužbeno je rečeno kako istraživanje poslovanja Fimi-Medije s ravnateljstvom policije i MUP-om ne znači da je u tom poslovanju bio nezakonitosti. Policija sada provjerava vlastite ugovore o poslovanju s Fimi-Medijom i tko je i po čijem nalogu dao nalog da se posluje u zakup medijskog prostora i produkciji spotova i promidžbenog materijala s tvrtkom prijateljice bivšeg rizničara HDZ-a i ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića. Jadranka Kosor početkom prosinca protekle godine obustavili je Fimi-Mediji poslove s javnim poduzećima i državnim institucijama. Naime, Fimi-Meijda samo je u prošloj godini od javnih poduzeća i državnih tvrtki inkasirala oko 40 milijuna kuna.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene