Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kriminalistička policija koja po USKOK-ovom nalogu provjerava poslovanje Fimi Medije u vlasništvu Nevenke Jurak došla je do vlastitih vrata.


Provjeravaju se svi ugovori vezani uz sudjelovanje tvrtke Fimi-Medija u provođenju nacionalnog programa sigurnosti prometna na cestama, saznaje Jutarnji list. MUP je potvrdio da je poslovao s tom tvrtkom i da je Fimi-mediji osim zakupa medijaskog prostora povjerena i produkcija promidžbenog materijala. Taj su program dijelom financirala i osiguravajuća društva, među ostalima i Croatia osiguranje.

Vezani članci Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda Uhićeno je troje osječkih sudaca i poduzetnik Pavasović Visković, odvjetnik suca Krušlina: "Moj klijent je doživio da u lisicama završi u USKOK-u zbog jedne vrlo spretne manipulacije"

>> Sanader: Mihanović iznio gnusnu laž, tužit ću ga

Jutarnjem listu neslužbeno je rečeno kako istraživanje poslovanja Fimi-Medije s ravnateljstvom policije i MUP-om ne znači da je u tom poslovanju bio nezakonitosti. Policija sada provjerava vlastite ugovore o poslovanju s Fimi-Medijom i tko je i po čijem nalogu dao nalog da se posluje u zakup medijskog prostora i produkciji spotova i promidžbenog materijala s tvrtkom prijateljice bivšeg rizničara HDZ-a i ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića. Jadranka Kosor početkom prosinca protekle godine obustavili je Fimi-Mediji poslove s javnim poduzećima i državnim institucijama. Naime, Fimi-Meijda samo je u prošloj godini od javnih poduzeća i državnih tvrtki inkasirala oko 40 milijuna kuna.