Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah je u zraku

MUP apelira na ljubitelje petardi: "Buka i prasak negativno utječu na psihičko stanje svih, suzdržite se!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva unutarnjih poslova na Twitteru su apelirali da se građani suzdrže od korištenja pirotehnike u napetim trenucima nakon potresa.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova putem Twittera apelirali su na građane da se u ovim teškim trenucima za sve suzdrže korištenja pirotehnike.

Pročitajte i ovo Stana Bjelajac iz Majskih Poljana sa svojom unukom Sedam dana nakon potresa Banovina podrhtava, živi se, ali u strahu: "Svega imamo, ali što to vrijedi kad nema mira" Slika nije dostupna Osnovali posebnu grupu Pravna klinika pogođenima potresom nudi besplatnu pomoć u prijavi šteta

"Zbog učestalih podrhtavanja tla, ljudskih stradavanja i materijalnih šteta svi smo suočeni sa strahom i neizvjesnošću. Prasak i buka pirotehnike dodatno negativno utječu na psihičko stanje svih – suzdržite se od korištenja pirotehnike! Pomozite i na ovaj način!" poručili su iz MUP-a u objavi na Twitteru.

 

Podsjetimo, Sabor je nedavno izglasao izmjene zakona kojima se zabranjuje korištenje pirotehnike drugog i trećeg razreda. Još je samo ove godine, od 27. prosinca do 1. siječnja dopuštena uporaba pirotehničkih sredstava. Oni koji se ne budu pridržavali pravila riskiraju kaznu od 5000 do 15.000 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene