Ilustracija (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Foto: Borna Filic/PIXSELL

Iz Ministarstva unutarnjih poslova na Twitteru su apelirali da se građani suzdrže od korištenja pirotehnike u napetim trenucima nakon potresa.


Iz Ministarstva unutarnjih poslova putem Twittera apelirali su na građane da se u ovim teškim trenucima za sve suzdrže korištenja pirotehnike.

Vezani članci Milorad Meandžija iz Majskih Poljana dobio kontejner Milorad još nema krov nad glavom: "Spavam u sobici bez grijanja. Noću šetam vani da se zagrijem..." Đurđa Dražetić iz Sibića Da ne spavaju pod zvijezdama pobrinuli su se dobri ljudi. Ali nije lako: "1991. sam bježala... Sada sam stara, da budem negdje na tuđem pragu… ne mogu"

"Zbog učestalih podrhtavanja tla, ljudskih stradavanja i materijalnih šteta svi smo suočeni sa strahom i neizvjesnošću. Prasak i buka pirotehnike dodatno negativno utječu na psihičko stanje svih – suzdržite se od korištenja pirotehnike! Pomozite i na ovaj način!" poručili su iz MUP-a u objavi na Twitteru.

 

Podsjetimo, Sabor je nedavno izglasao izmjene zakona kojima se zabranjuje korištenje pirotehnike drugog i trećeg razreda. Još je samo ove godine, od 27. prosinca do 1. siječnja dopuštena uporaba pirotehničkih sredstava. Oni koji se ne budu pridržavali pravila riskiraju kaznu od 5000 do 15.000 kuna.