Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob oko Dinama

Most: Neovisni za Hrvatsku izdali ideale koji su im tobože svetinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Mosta nezavisnih lista u četvrtak su nazvali političkom trgovinom i izdajom ideala to što je Klub gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku jučer povukao vlastiti prijedlog s dnevnog reda sjednice zagrebačke Gradske skupštine u kojem se protivi preoblikovanju sportske udruge Građanski nogometni klub "Dinamo" u sportsko dioničko društvo prije nego što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori.

"U zagrebačkoj Gradskoj skupštini jučer je još jednom prikazana sva bijeda hrvatske politike u kojoj se radi sitnih interesa i trgovine izdaju čak i ideali koji su tobože svetinja. Svjedoci smo iznenadnog obrata gospodina Hasanbegovića i njegovih Neovisnih za Hrvatsku koji su pod misterioznim okolnostima u sat i pol sami odustali od vlastitog predloženog zaključka", navodi Most u priopćenju.

Pročitajte i ovo Marin Miletić Nesuglasice presudile Nakon raskola u Mostu internetom se širi Miletićeva objava stara nekoliko mjeseci Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi"

Iz Mosta kritični su bili i prema gradonačelniku Milanu Bandiću.

"Gradonačelnik Bandić opet je pokazao da je mir za Mamićevu maksimirsku vrhušku i njihove mutne planove spreman platiti čak i dragocjenom pročelničkom pozicijom. Naime, kako bi Neovisne za Hrvatsku natjerao da povuku svoj amandman u kojem je stajalo da se Gradska skupština protivi davanju suglasnosti GNK Dinamu za korištenje gradskog stadiona u Maksimiru za potrebe preoblikovanja, Bandić im je velikodušno ponudio mjesto pročelnice za kulturu, na što su oni pristali, te će u njemu od sutra sjediti njihova gradska zastupnica Ana Lederer", stoji u priopćenju.

To je, navode iz Mosta, samo nastavak Bandićeve politike koja je rezultirala potpunom devastacijom zagrebačkog sporta u kojem više gotovo da nema zdravog sportskog kolektiva.

"Žalosno je da je sada dobio neočekivane saveznike u ljudima koji su se predstavljali kao navijači i zaljubljenici u Dinamo. Bandić ne samo da kao počasni predsjednik GNK Dinama nije progovorio o masovnoj pljački stotina milijuna kuna, nego je očito odlučio aktivno pomagati da se ta pljačka nastavi", tvrde u Mostu.

Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Marko Sladoljev u priopćenju je zatražio da se hitno odredi novi datum glasanja o tom prijedlogu te da se sve stranke u Gradskoj skupštini javno i nedvosmisleno očituju podržavaju li sumnjivu i nezakonitu privatizaciju Dinama.

"I sam ću kao saborski zastupnik inzistirati da se zaustavi sramotni čin privatizacije koju vode ljudi što su gospodinu Mamiću pomagali u sramotnom otuđivanju preko 300 milijuna Dinamovih kuna, za što je optužen u procesima protiv organiziranog kriminala. Ratnih godina sumnjivi tipovi uzeli su nam tvornice koje su im političkom voljom darovane za jednu marku, a sada bi privatizirali i hrvatsku svetinju koju su netom temeljito opljačkali", povodom najnovijih događanja priopćio je Marko Sladoljev.

Klub gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku povukao je u srijedu s dnevnog reda sjednice prijedlog zaključka kojim se protive preoblikovanju sportske udruge Građanski nogometni klub "Dinamo" u sportsko dioničko društvo prije no što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori, a dok se se raspravljalo o toj točki, pred Skupštinom se okupilo oko 40 navijača tog kluba.

"Kako je Povjerenstvo za profesionalne športske klubove Središnjeg državnog ureda za šport donijelo odluku kojom je u međuvremenu zaustavilo privatno preoblikovanje Dinama, u ime predlagatelja povući ćemo ovu točku dnevnog reda i staviti je na iduću skupštinsku sjednicu i na njoj ćemo tražiti od svih zastupnika da budu za", kazao je u srijedu u ime Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku Krešimir Kartelo.

Klub zastupnika NHR u obrazloženju povučenog zaključka upozorava na netransparentnost izbornih postupaka u športskoj udruzi GNK Dinamo i smatra da se ne može sa sigurnošću utvrditi da postupak koji uprava Dinama želi provesti ima legitimaciju Dinamova članstva. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene