Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se sukob

MORH odgovorio Milanoviću: ''Imao je 25 godina 1991. Zašto se nije dobrovoljno prijavio rat?''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane odgovorilo je predsjedniku Zoranu Milanoviću koji je za ministra Banožića kazao da je skupljao Pokemone dok je prijevremeno umirovljeni brigadir Elvis Burčul bio u Domovinskom ratu.

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović izjavio da je ministar obrane Mario Banožić skupljao Pokemone za vrijeme Domovinskog rata, iz Ministarstva obrane stigla je reakcija.

Kažu kako je predsjednik u vrijeme početka Domovinskog rata imao 25 godina i pitaju se zašto se nije dobrovoljno prijavio za obranu Domovine.

Priopćenje MORH-a prenosimo u cijelosti:

''Ministar obrane posebno uvažava hrvatske branitelje i veterane iz Domovinskog rata i uvijek naglašava da MORH smatraju svojom kućom jer su stvorili temelje hrvatske države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštre riječi Milanović se ponovno obrušio na Banožića: ''Taj tip je skupljao Pokemone dok su ovi ratovali. Burčulu može čizme glancati''

Ministar obrane Mario Banožić živio je u ratnom području, proživio je ratna stradanja i razaranja u Domovinskome ratu, kao i druga djeca koja su živjela na ratnim područjima Hrvatske. Odgajan je da pamti kako je stvorena hrvatska država i kako se ona voli. Ministar obrane posebno uvažava hrvatske branitelje i veterane iz Domovinskog rata i uvijek u susretu i svakodnevnoj komunikaciji s njima naglašava da Ministarstvo obrane smatraju svojom kućom jer su stvorili temelje hrvatske države.

Za vrijeme Domovinskoga rata ministar obrane Mario Banožić imao je 12 godina dok je Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović 1991. godine imao 25 godina. Pitamo se zašto se Predsjednik RH kao vojni obveznik nije dobrovoljno prijavio za obranu Domovine ili je možda očekivao da će se doći po njega i mobilizirat ga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samit Europskog vijeća Plenković uzvratio Milanoviću: ''Prijetnje, ucjene i najavljeni cirkusi govore o njemu''

Kada je Predsjedniku RH Zoranu Milanoviću konačno netko rekao “NE”, ponašanjem i izjavama pokazao je kako se neprimjereno odnosi prema obrambenom sustavu i Hrvatskoj vojsci, što je neprofesionalno za funkciju koju obavlja.

Predsjednik mora znati da Hrvatska vojska nije njegova igračka nego je to pobjednička Hrvatska vojska.

Predsjedniku RH bila su ključna naredna dva i pol mjeseca jer uz pomoć načelnika Glavnog stožera OSRH ima “svojeg” časnika kojega želi imenovati na mjesto zapovjednika Počasno-zaštitne bojne i od ministra obrane kao jedinog ovlaštenog zakonskog predlagatelja se traži da tu osobu predloži za izvanredno promaknuće u čin pukovnika.

Naglašavamo kako Ministarstvo obrane sukladno zakonu kao tijelo državne uprave ima planske usmjeravajuće, koordinacijske i nadzorne funkcije u obrani te osigurava uvijete za funkcioniranje i djelovanje Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ministarstvo obrane zaključno navodi da su nadležnosti državnih tijela u području obrane jasno propisana Ustavom i zakonom i treba ih poštovati i provoditi, što Predsjednik Republike Hrvatske očito ne čini'', stoji u priopćenju iz Ministarstva obrane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene