Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5250 kuna za hranu i piće

Dnevnik Nove TV u posjedu spornog računa zagrebačkog župana: Pogledajte što je sve platio liječnicima koji su ga liječili, oglasila se i bolnica

Državno odvjetništvo oglasilo se o provođenju istrage protiv zagrebačkog župana Stjepana Kožića. Sumnja se da je na račun Županije počastio osoblje bolnice nakon izlaska iz bolnice.

DORH je u priopćenju o provođenju istrage otkrio za što se sumnjiči zagrebački župan Stjepan Kožić koji je danas pozvan na obavijesni razgovor u policiju.

Istraga se provodi provodi protiv župana i pročelnica Ureda župana zbog sumnje da su trogvali utjecajem, krivotvorili službene ili poslovne isprave te zlouporabili položaj i ovlasti.

Sumnja se da je Kožić u razdoblju od 8. do 28. siječnja prošle godine od pročelnice tražio da na račun Županije organizira i plati dostavu hrane i pića u jednu zagrebačku bolnicu kako bi počastio medicinsko osoblje povodom njegovog izlaska iz te bolnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SKRIVENI MOTIVI Oglasio se zagrebački župan kojeg je ispitala policija: ''Ne mogu se oteti dojmu da je cilj da me se oblati''

Pročelnica je naručila hranu i piće u vrijednosti o 5250 kuna, a zatim potpisala da se račun naplati u službene svrhe.

Kožić je potpisao i ovjerio podnesak Županije u kojem je stoji da se navedeni trošak odnosi na ručak organiziran u sklopu priprema jednog projekta i takvog  ga dostavio USKOK-u, iako je znao da to nije točno.

Dnevnik Nove TV u posjedu računa

Iz računa, koji posjeduje Dnevnik Nove TV, vidljivo je kako je popijeno 13 litara vina i 18 litara soka i vode. Ručak je plaćen za 20 osoba.

"Bila sam neugodno iznenađena kada su mediji počeli pisati o tome da je Zagrebačka županija platila fiktivni ručak na kojem je bila ministrica Blaženka Divjak prilikom posjete Zagrebačkoj županiji zajedno sa svojim suradnicima. Ja sam bila domaćin tog sastanka i takvog ručka nije bilo'', kaže bivša županova zamjenica Nadica Žužak.

Bez obzira na sve, kaže, župana nije prijavila, ali je tražila službeni odgovor od pročelnice o kakvom je ručku riječ. Nije ga dobila. ''A iz kuloarskih priča sam saznala da se radi o cateringu za liječnike u bolnici i da to nije prvi i jedini put'', govori Žužak.

Riječ je, doznaje Dnevnik Nove TV, o bolnici Merkur gdje je Kožić počastio medicinsko osoblje povodom njegovog izlaska iz te bolnice.

"Svi naši zaposlenici slobodni su, prema vlastitom nahođenju, koristiti dnevni odmor, sve sukladno odredbama važećeg Kolektivnog ugovora i Pravilnika o radu Kliničke bolnice Merkur, a sadržaj kojeg odmora uprava bolnice ne nadzire. Klinička bolnica Merkur nema saznanja da bi se zaposlenicima podmirivao takav trošak od strane trećih osoba'', odgovaraju iz bolnice. Ukoliko bi se tako nešto utvrdilo, kažu iz ravnateljstva, provest će istragu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene