Obavijesti Video Pretražite Navigacija
aktivnosti u četvrtak i petak

MORH objavio upozorenje: Iznad ovih županija građane bi mogao uznemiriti glasan prasak

Lovački avion
Lovački avion Foto: MORH_OSRH
MORH građane upozorava na probijanje zvučnog zida u četvrtak i petak od 10 do 16 sati. Buka je moguća u šest županija.

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u četvrtak, 9. ožujka, i petak, 10. ožujka 2023., od 10 do 16 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćio je MORH. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Doznajemo o čemu je riječ Snažna detonacija uplašila Zagrepčane i stanovnike Banije, reagirala i poznata aplikacija za potrese: "Jak udarac kao eksplozija" Ilustracija trajat će tri dana Glasna detonacija uznemirila stanovnike glavnoga grada: "Što se to događa?"

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, navode u priopćenju. 

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida, i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te se građani mole za strpljenje i razumijevanje, kažu u MORH-u. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene