Ilustracija
Ilustracija Foto: Damjan Tadic/Cropix

Stanovnike Zagreba je oko 10:30 uznemirila glasna detonacija koju je prouzročio MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.


Zbog provedbe planiranih letova u blizini Zagreba vojni MiG-21 probio je zvučni zid pa je nastala snažna i kratkotrajna buka koja je uznemirila građane.

Ministarstvo obrane ranije je najavilo da se probijanje zvučnog zida očekuje tijekom probnih letova na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije. Do probijanja dolazi na visini od 10.000 do 14.000 metara.

Ilustracija Prijeti sukob svjetskih velesila? Američki general: "Nadam se da sam u krivu, no imam osjećaj da ćemo 2025. zaratiti"

"U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u ponedjeljak 30. siječnja 2023. godine, u periodu od 13 do 18 sati te u utorak 31. siječnja 2023. godine, od 10 do 16 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida", izvijestilo je Ministarstvo.

Banožić i Dalić posjetili ozlijeđenog pilota - 2 FOTO Banožić i Dalić posjetili pilota ozlijeđenog u padu MiG-a: "Snaga vojske mogla bi biti inspiracija nogometašima"

"Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje", dodaje se u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju