Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaliha za jednu godinu

MORH nabavlja metke, granate, bombe i eksploziv u vrijednosti 13 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nabava streljiva i eksploziva provodi se temeljem financijskih sredstava osiguranih za ovu proračunsku godinu, a kriterij za sklapanje posla bit će najniža cijena, dodaje MORH.

Ministarstvo obrane (MORH) objavilo je u elektroničkim oglasnicima javne nabave Hrvatske i EU-a da za jednogodišnje potrebe nabavlja nova ubojna sredstva u vrijednosti 13 milijuna kuna, a riječ je o manevarskim, školskim i bojevim mecima raznih kalibara, kao i četiri tone privrednog eksploziva.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Oduzeto oružje, streljivo i sastavni dijelovi oružja te preparati za potenciju Naoružan do zuba Pretresli mu kuću i pronašli oružje, streljivo, induktor za rasprskavajuću minu... Policiju zatekla i jedna potpuno drugačija stvar

Tako će MORH za potrebe Oružanih snaga (OS RH) nabaviti 16 vrsta streljiva, među kojima oko 700.000 metaka kalibra 9 mm za pištolje HS 95 i HS 2000, te strojnice ERO i Mini ERO, 1,4 milijuna metaka kalibra 5,56 mm, (model SS109) za jurišne puške VHS (D1 i K) i H&K G36, te 400.000 obilježavajućih metaka istog kalibra za iste jurišne puške.

Planira se i nabava 400 metaka kalibra 57 mm, tj. probojnih granata koje proizvodi švedski Bofors, za automatski brodski top, 700.000 manevarskih metaka kalibra 7,62 mm namijenjenih za obuku s jurišnim puškama, te 20.000 diabolo metaka kalibra 4,5 mm za zračne puške.

MORH će također nabaviti više stotina dimnih ručnih bombi koje ispuštaju bijeli, zeleni, žuti i crveni dim za obuku vojnika za djelovanje u uvjetima kemijske kontaminacije zraka.

Šest najboljih vojnih pilota napušta Hrvatsku - primamljiva ponuda s Bliskog istoka

Četiri tone privrednog eksploziva O60 namijenjeno je miniranju kod inžinjerijsko-infrastrukturnih radova.

Riječ je pregovaračkom postupku javne nabave s prethodnom objavom, temeljem Uredbe o javnoj nabavi za potrebe obrane i sigurnosti, ističu u MORH-u dodajući da u postupku javne nabave mogu sudjelovati domaće i inozemne tvrtke.

Nabava streljiva i eksploziva provodi se temeljem financijskih sredstava osiguranih za ovu proračunsku godinu, a kriterij za sklapanje posla bit će najniža cijena, dodaje MORH.

Budući je obveza MORH-a, kao javnog naručitelja, objava obavijesti o sklopljenom ugovoru u području obrane i sigurnosti, podatak o odabranim dobavljačima bit će poznat nakon završetka postupka javne nabave.

Krajnji rok za dostavu ponude je 15. travnja, a isporuke 15. studenog, i to u skladištu u Velikoj Buni, gdje se nalazi Zapovjedništvo za potporu OS RH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene