Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MORH: Na Kornatima nije bilo vježbi od 1995.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Nacionalnog parka 'Kornati' nije bilo vojne vježbe od 1995., objavilo je Ministarstvo obrane, od kojega je Županijski sud u Šibeniku zatražio podatke o vojnim vježbama na tom području.

Glasnogovornica MORH-a Marijana Klanac je izjavila da na području Nacionalnog parka hrvatske Oružane snage i druge vojne organizacije, primjerice NATO, nisu izvodile nikakve vojne vježbe od 1995. do danas.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ukrao bager, tražio zlato U gradskom parku napravio kolibu s kaminom i trakom za trčanje, građani uznemireni: "To je tempirana bomba" Ilustracija blizu autobusnog kolodvora Na klupi u parku u Zagrebu pronađeno tijelo muškarca

Podatke o vojnim vježbama na Kornatima od MORH-a je zatražio sudac šibenskoga Županijskog suda Branko Ivić koji vodi istragu o kornatskoj tragediji. Ivić je poslao upit je li možda na Kornatu zaostalo neko ubojito sredstvo koje je moglo izazvati požar u kojemu je poginulo 12 vatrogasaca.

>> Istraga o kornatskoj tragediji: Nisu se odazvali svjedoci

>> Odbijen zahtjev za saslušanjem Lučića

U nekim je medijima proteklih dana objavljeno da su vatrogasci stradali od granate zaostale iz neke vojne vježbe koja se u požaru aktivirala.

Sadašnje stanje spisa, kako se neslužbeno doznaje, ne upućuje da bi neko bojno sredstvo uzrokovalo nesreću.

U požaru na otoku Kornatu 30. kolovoza te naknadno od zadobivenih opeklina smrtno je stradalo dvanaest vatrogasaca, a jedini preživjeli Frane Lučić oporavlja se u splitskoj bolnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene